HOKEJ

Prvi korak ošibljenih risov za elito

Slovenski hokejisti na pripravljalnem turnirju v Budimpešti.
Fotografija: Anže Kuralt bo kapetan risov v madžarski prestolnici. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Anže Kuralt bo kapetan risov v madžarski prestolnici. FOTO: Blaž Samec

Slovenska hokejska reprezentanca se bo konec tedna merila na uvodnem pripravljalnem turnirju sezone v Budimpešti. Zbor hokejistov je bil na ponedeljkov večer na Bledu, izbrance selektorja Matjaža Kopitarja pa v madžarski prestolnici čakajo tekme z Italijo (danes), Ukrajino v soboto in še dvoboj za razvrstitev v nedeljo.

Po prvotnih načrtih bi risi morali igrati na turnirju z Avstrijo in Belorusijo, a je druga kaznovana, prva pa se je odločila za nastop na močnejšem turnirju v Nemčiji. Selektor Kopitar je zato izbral rezervno možnost in sprejel ponudbo madžarske zveze za turnir v Budimpešti. »Avstrijci so naredili tako, kot naredijo vedno, ko imajo priložnost, in se priključili močnejšim ekipam na Nemškem pokalu. To je dobro za njih, tudi mi bi radi šli. Ostali smo sami, ena možnost je bila igrati dve tekmi s Francijo, a se je pokazalo to, kar je logistično boljše, pa še tri tekme so,«je pot do bližnjega nastopa v Budimpešti opisal selektor na novinarski konferenci ob zboru na Bledu.

Poudaril je, da je bil zadnji teden precej naporen, saj je bilo zaradi poškodb veliko odpovedi in s tem menjav v ekipi.« Poškodb je bilo ogromno, Olimpija ima ogromno težav. Bilo je cel kup odpovedi. Ti fantje, ki so tukaj, so si vpoklic zaslužili. Morda je za koga presenetljivo veliko Jeseničanov, osem. A ogledal sem si kar dovolj treningov ter tekem in zaslužijo si vpoklic,« je o sestavi ekipe dejal Kopitar. Kot je poudaril generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec, bo prihajajoči turnir v Budimpešti prva stopnička v pripravah na elitno SP spomladi v Rigi. Februarja bo sledil naslednji turnir z Italijo, Madžarsko in Južno Korejo, pozneje načrtujejo še zbor štiri ali pet tednov pred SP ter po dve tekmi z Italijo, Madžarsko in Francijo, 9. maja pa zadnji test pred SP z Dansko.

Novinec Kristan

Kopitar bo za kapetana na Madžarskem bržčas izbral Anžeta Kuralta, novinec v strokovnem štabu pa je nekdanji vratar Robert Kristan, ki bo tokrat prvič v vlogi trenerja za vratarje. »To je velika čast zame, da lahko pridem pomagat reprezentanci. Tukaj sem, da z izkušnjami iz moje kariere pomagam vratarjem. Imamo malo časa, za zdaj smo se dogovorili, da bomo delali do konca sezone, kako bo vse potekalo, pa bomo videli.« Seznam reprezentance: vratarji: Gračnar (brez kluba), Stojanovič (Krakov), Usnik (KAC); branilci: Crnovič, Čepon, Klofutar, Stojan (vsi Olimpija), Logar, Planko, Urukalo (vsi Jesenice), Podlipnik (brez kluba), Štebih (Nica); napadalci: Glavič, Jezovšek, Seršen, Svetina (vsi Jesenice), Kalan, Kapel, Koblar, Mehle, Simšič, Sodja, Zajc (vsi Olimpija), Kuralt (Fehervar), Maver (Vorarlberg), Tomaževič (VSV). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije