NOGOMET

Prijateljska tekma stoletja: Messi boljši od Ronalda

V Rijadu sta se na prijateljski tekmi verjetno zadnjič pomerila velika tekmeca zadnjega desetletja, Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.
Fotografija: Messi in Ronaldo, zadnjič. FOTO: Franck Fife Afp
Odpri galerijo
Messi in Ronaldo, zadnjič. FOTO: Franck Fife Afp

Glavno mesto Saudske Arabije je gostilo tekmo stoletja! Tako so poimenovali, pravzaprav, zadnji dvoboj največjih, najboljših nogometašev vseh časov.

image_alt
Ilka je vse bližje stari slavi. Danes druga na smuku v Cortini

Svetovni prvak je nastopil v dresu pariškega Saint Germaina, portugalski zvezdnik pa je vodil združeno ekipo Savdske Arabije. S 5:4 so zmagali Francozi, tako Messi kot Ronaldo pa sta se vpisala med strelce.

To je bil 37. dvoboj Messija in Ronalda; Argentinec jih je dobil 17, 11 tekem se je končalo z neodločenim izidom, devet pa jih je dobil Portugalec.

Messi je zadel v 3. minuti tekme, Ronaldo pa je bil natančen iz enajstmetrovke (34.) ter še enkrat v zaključku prvega polčasa. Oba zvezdnika sta igrišče zapustila pol ure pred koncem dvoboja.

Za PSG so zadeli še Marquinhos (43.), Sergio Ramos (53.), Kylian Mbappe (60.) in Hugo Ekitike, za domače pa Jang Hyun-Soo (56.) in Anderson Talisca (94.).

Sedemkratni dobitnik zlate žoge in svetovni prvak z Argentino Messi se je nazadnje na igrišču pomeril s Portugalcem Ronaldom leta 2020. Slednji se je nedavno pridružil savdskemu Al Nasru do leta 2025, pogodba pa je domnevno vredna več kot 200 milijonov evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije