ROKOMET

Pri Vikingih še pika na i?

Pred Celjem zadnja letošnja tekma v LP z nevarnim Elverumom.
Fotografija: Jan Grebenc je bil med boljšimi na prvi tekmi proti Elverumu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Jan Grebenc je bil med boljšimi na prvi tekmi proti Elverumu. FOTO: Jože Suhadolnik

Zadnja letošnja in morebiti že odločilna tekma za uvrstitev v osmino finala lige prvakov je pred rokometaši Celja PL. Jutri ob 19. uri bodo gostovali pri Elverumu, že točka bi pivovarjem zagotovila spokojno zimsko idilo, saj bi pomenila, da bodo po šestih letih ujeli izločilne boje.

Na slabi predstavi in rekordnem domačem porazu s Pick Szegedom (23:34) se je že začel nabirati prah, moštvo trenerja Tomaža Ocvirka je odločeno ponoviti igro, ki jo je proti Vikingom pokazalo pred petimi tedni, ko so 23-kratni slovenski prvaki v Zlatorogu vpisali prvo zmago od treh (32:25). Ampak Elverum, prvak na Norveškem v zadnjih osmih letih in edini tamkajšnji profesionalni klub, ni tako šibak, kot kaže lestvica v skupini A, na kateri je zadnji z eno točko. Zagreb ima tri in Celje 6. ​»Tekma gotovo ne bo lahka, a v tej sezoni smo že pokazali, da težke dvoboje odigramo dobro. Imeli smo nekaj težav s poškodbami (manjka le ​Domen Makuc), ampak verjamem, bodo tudi tisti, ki čutijo bolečine, stisnili zobe. Morali bomo biti čvrsti, odgovorni, imeti vratarje na visoki ravni, predvsem pa igrati osredotočeno na končni cilj, to pa je zmaga,« je odločen Čvari, ki je dobro proučil tekmeca: »Elverum igra zelo hitro in vsako napako kaznuje s hitrim protinapadom. Ne smeš mu pustiti preveč svobode.«
Celjani so na prvi tekmi pokazali dobro kolektivno predstavo, med strelce se je vpisalo deset igralcev, kapetan David Razgor je prispeval tri gole. »Čaka nas najpomembnejša tekma, s katero lahko ogromno pridobimo. Norvežani so mlada ekipa, ki igra sproščeno, posamezniki morda še niso znani, a gre za igralce, ki bodo igrali v velikih klubih, nekateri že imajo pogodbe z njimi,« je dejal Raza.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije