ČUDEŽNI DEČEK

»Pretepeni« Dončić za zgodovino, padel še en rekord

V soboto slovenski obračun v NBA.
Fotografija: Luka Dončić je ponovno blestel. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić je ponovno blestel. FOTO: Usa Today Sports

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je znova blestel v dresu moštva Dallas Mavericks ter odločilno pripomogel k zmagi s 109 : 103 proti ekipi San Antonio Spurs v severnoameriški košarkarski ligi NBA, pri tem pa se vpisal v knjige rekordov najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Dallas je z Dončićem na parketu po tekmi vseh zvezd še neporažen (premagali so še Orlando in Minnesoto), izgubili pa so zgolj obračun proti Atlanti, kjer sta manjkala slovenski zvezdnik in Latvijec Kristaps Porzingis.

V zadnjih minutah teksaškega obračuna sta bili pri izidu 96 : 96 ekipi še poravnani, potem pa je na sceno stopil Dončić in zrežiral delni izid 12 : 0 za zanesljivo zmago na gostujočem parketu. Mladega zvezdnika so sicer tekmeci ob koncu prve četrtine dvakrat udarili po roki, zaradi česar je moral na kratko v slačilnico. A se je vrnil in na koncu odigral kar 37 minut.

»Dvakrat so me udarili po roki, ampak sodniki so mislili, da so udarili po žogi. Preverili bomo, kako je z levo roko, ampak ni nič resnega. Že tako je ne uporabljam veliko,« je novinarje po tekmi nasmejal 20-letni Slovenec, ki bo čez dva dni dosegel polnoletnost tudi po ameriških zakonih, ko bo dopolnil 21 let.



Na koncu je Dončić dosegel 26 točk, dodal pa je še 10 skokov in 14 podaj, s čimer mu je uspel še 13. trojni dvojček v sezoni, skupno pa 21. v karieri, s čimer je izenačil rekord Jasona Kidda v dresu Dallasa. Imel je kratek odgovor na vprašanje o izenačenem mejniku nekdanjega zvezdnika teličkov. »Izjemno. Ne vem, kaj naj še povem.«

Ekipa Mavericks še vedno zaseda sedmo mesto zahodne konference z razmerjem zmag in porazov 36 : 23, a razlike v primerjavi z ostalimi moštvi niso velike pred zadnjim delom sezone.

Pred sobotnim slovenskim obračunom pa še naprej slabo kaže Goranu Dragiću in članom ekipe Miami Heat, saj so izgubili še sedmo tekmo od zadnjih devetih. Tokrat je vročico na domačem terenu presenetilo moštvo Minnesota Timberwolves, ki je obračun dobilo s 129 : 126, čeprav je Miami štiri minute pred koncem vodil za 12 točk.

Slovenski obračun med Dončićem in Dragićem bo na sporedu v noči s petka na soboto ob 2. uri v Miamiju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije