ODBOJKA

Prestolnična gradbena dela bo zasula mivka

Jutri se v Ljubljani začenja turnir svetovne serije v odbojki na mivki. Par Zemljak-J. Pokeršnik drugi nosilec, Kotnikova in Jančarjeva peti.
Fotografija: Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik (za mrežo) sta lani izgubila v finalu. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik (za mrežo) sta lani izgubila v finalu. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – S kvalifikacijami v športnem parku Ludus v Črnučah se bo jutri začel že drugi turnir svetovne serije v odbojki na mivki v Ljubljani, tam bosta v petek tudi skupinski in uvodni izločilni del. V soboto se bo dogajanje preselilo na Kongresni trg, kjer bodo izločilni boji s četrtfinalom, v nedeljo bodo od 15. ure naprej polfinali, ženski finale ob 21. uri in moški uro pozneje. V kvalifikacijskih dvobojih se bo po 16 ekip v ženski in moški konkurenci pomerilo za štiri mesta, ki bodo vodila v glavni del turnirja. Pravico do nastopa v tem delu je v moški in ženski konkurenci dobilo ducat ekip, med njimi štiri slovenske. »Sezona odbojke na mivki je kratka, v njej so vzponi in padci. Finalni dvoboj v pol ure je kratek, tako da je razplet odvisen od številnih dejavnikov. Že če malce slabše spiš, to lahko vpliva na razplet. A upam na najboljše,« je omenil Nejc Zemljak, ki je lani z Janom Pokeršnikom izgubil v finalu. Letos sta druga nosilca. Tjaša Kotnik je s Tjašo Jančar leta 2018 prišla v izločilne boje prve stopnje. »Letošnja sezona je bila zelo uspešna, začela se je že z lansko zmago na Madžarskem. Tudi v nadaljevanju je šlo dobro, zato upam, da bo tudi turnir v Ljubljani uspešen. Želim si kolajno. Konkurenca bo zelo močna, ker so naslednje leto olimpijske igre. Vse ekipe si želijo priboriti čim več točk in se uvrstiti v Tokio,« je omenila Kotnikova, ki je z Jančarjevo, v Ljubljani sta peti nosilki, nedavno spet osvojila državni naslov. V prestolnici bodo nastopile dvojice iz 29 držav, med njimi bodo konkurenco popestrili pari iz ZDA, Urugvaja, Republike Južne Afrike, Nove Zelandije, Japonske, Brazilije, Avstralije, Kanade in Kolumbije.

Ples in glasba

Pri moških dvojicah sta favorita za zmago Nizozemca Ruben Penninga in Jasper Bouter, za Zemljakom in Pokeršnikom sta tretja nosilca Novozelandca Thomas Hartles in Alani Nicklin. Od slovenskih dvojic v kvalifikacijah ne bo treba igrati še Danijelu Pokeršniku in Juretu Petru Bedraču ter Tadeju Boženku in Vidu Jakopinu. Posebno povabilo mednarodne zveze sta dobila Gašper Plahutnik in Črtomir Bošnjak. Pri dekletih sta se z največ točkami na ljubljanski turnir uvrstili Japonki Sajaka Mizoe in Suzuka Hašimoto, drugi nosilki sta Novozelandki Francesca Kirwan in Olivia MacDonald, kot tretji najmočnejši par bosta v Ljubljani igrali Norvežanki Victoria Faye Kjølberg in Ane Guro Tveit Hjortland. Ob Kotnikovi in Jančarjevi so od Slovenk v glavnem žrebu še Nina in Tajda Lovšin, Katarina Fabjan in Klara Kregar, Katarina Bulc in Nina Zdešar pa sta prejeli posebno vabilo mednarodne zveze. V petek se bodo na Kongresnem trgu v boj za državne naslove podali tudi mladi odbojkarji in odbojkarice od 14. do 20. leta. Ob turnirju svetovne serije v odbojki na mivki bo tudi pester spremljevalni program s privlačnimi plesnimi nastopi, glasbo in številnimi zabavnimi igrami. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije