SLALOM

Presenečenje v Maribelu, zmaga Kanadčanki, Shiffrinova druga

Ana Bucik je osvojila deveto mesto.
Fotografija:  Laurence St-Germain, Mikaela Shiffrin in Lena Duerr REUTERS/Leonhard Foeger FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Odpri galerijo
 Laurence St-Germain, Mikaela Shiffrin in Lena Duerr REUTERS/Leonhard Foeger FOTO: Leonhard Foeger Reuters

Kanadska alpska smučarka Laurence St-Germain je senzacionalna zmagovalka ženskega slaloma na svetovnem prvenstvu v Meribelu. V drugi vožnji je presenetila ameriško zvezdnico Mikaelo Shiffrin in zmago slavila s 57 stotinkami sekunde razlike. Najboljša Slovenka Ana Bucik je zaostala 1,22 in osvojila deveto mesto.

Štirikratna svetovna prvakinja v slalomu Shiffrin je po izjemni prvi vožnji veljala za absolutno favoritinjo za današnjo zmago. A načrte ji je v zaključku tekme prečrtala St-Germain, ki je s startno številko 18 veljala že za najprijetnejše presenečenje prve vožnje.

Osemindvajsetletna Kanadčanka, ki v svetovnem pokalu doslej nikoli ni bila uvrščena višje od petega mesta, je bila po prvi vožnji tretja. Za Shiffrin je zaostajala 0,61 sekunde.

 Laurence St-Germain FOTO: Aleksandra Szmigiel Reuters
 Laurence St-Germain FOTO: Aleksandra Szmigiel Reuters

A v finalu je prikazala pogumno vožnjo, prepričljivo prevzela vodstvo ter tako izzvala Shiffrin in drugouvrščeno po prvi vožnji Švicarko Wendy Holdener.Obe sta klonili pod pritiskom. Holdener je ob napadalni vožnji v zgornjem delu v drugi polovici proge storila napako in odstopila, Shiffrin pa ni našla prave hitrosti.

Tretje mesto je pripadlo Nemki Leni Dürr, ki je bila 0,69 sekunde počasnejša od nove svetovne prvakinje.

Slovenske barve je na današnji tekmi najbolje zastopala Bucik, ki pa je v drugi vožnji izgubila tri mesta in bila na koncu deveta. Od presenetljive zmagovalke je bila 1,22 sekunde počasnejša.

Neja Dvornik je z zaostankom 1,96 sekunde osvojila 21. mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije