ROKOMET

Pred Slovenkami dan D

Danske rokometašice odnesle celo kožo iz Celja.
Fotografija: Mlada Tjaša Stanko je bila s štirimi goli druga najboljša strelka pri Slovenkah. Foto: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Mlada Tjaša Stanko je bila s štirimi goli druga najboljša strelka pri Slovenkah. Foto: Mavric Pivk/Delo

CELJE – »Zmanjkalo nam je nekaj znanja, izkušenj, moči in športne sreče,« je po porazu s 23:25 (12:14) proti Danski v celjski dvorani Golovec potožil selektor Uroš Bregar. Pohvalil je svoja dekleta, ki so se srčno borila, se držala taktičnega načrta, se ob spodbudi navijačev metala tudi na glavo, ampak ni bilo dovolj. Trikratne olimpijske prvakinje so dosegle še peto zmago v kvalifikacijah za euro, ki ga bo decembra gostila Francija. Tam si že peto leto kruh služi Ana Gros, ena najboljših igralk v Evropi. Tudi v Celju je upravičila sloves neusmiljene strelke, zabila je kar 12 golov, več kot polovico domačih, vendar je bila obenem tragična junakinja, saj je pri 23:24 njen poskus s sedmih metrov za izenačenje slabi dve minuti pred koncem vratarka zaustavila.
 

»Upokojenke« na tribuni

Slovenke so imele premalo vrhunskih igralk v rotaciji, Grosova, Tjaša Stanko, Nina Zulić in Tamara Mavsar niso imele dovolj pomoči v napadu, Lina Krhlikar in Alja Koren sta se trošili v obrambnem bloku. Kako prav bi prišle izkušnje Nine Jeriček, Neli Irman in Miše Marinček, ki so že sklenile reprezentančne poti in so si tekmo ogledale s tribune.

Še dobro, da se je pravočasno vrnila Mavsarjeva, ki je odigrala prvo tekmo po skoraj letu dni, odkar si je na turnirju na Madžarskem poškodovala križne vezi in dolgo okrevala po operaciji. Vrnitev je bila uspešna zanjo, za Slovenke ne. »Moram potrkati, koleno je okej, pripravljena sem. Dolgo sem garala za to. Žal se nam ni izšlo. Mislim, da nam nihče ne more ničesar očitati, borile smo se, v obrambi poskušale z različnimi rešitvami presenetiti Danke. Malo nam je zmanjkalo,« je po tekmi razmišljala Mavsarjeva.

Danke so imele ob koncu več svežine, saj niso odvisne od dveh ali treh igralk. Ana, Tjaša, Tamara niso mogle same priveslati do zmage ... »To je že res, ampak po slovesu kopice starejših igralk smo zavestno pomladili reprezentanco, ki ji še manjka kilometrina. Ko bo za dekleti še malce več težkih tekem, verjamem, da bomo še bolj konkurenčne najboljšim. Mlada ekipa je pokazala potencial že na zadnjem SP, treba ji je zaupati in ji dati čas,« v svetlo prihodnost verjame levokrilna igralka.

Zdaj skok čez Most

Ena od težkih tekem je pred vrati. V nedeljo ob 19. uri bo v češkem rokometnem mestu Most padla odločitev o drugem potniku na EP iz skupine 5. Češka ima pet točk, Slovenija štiri, zato je računica sila preprosta – za Slovenke šteje le zmaga, kakršna koli, lepa ali grda. Čehinje bodo v vlogi favoritinj, vendar je to lahko dvorezen meč. »Če ponovimo tako borbeno igro v obrambi, verjamem, da lahko tudi v gosteh premagamo Češko. Gre za reprezentanco v vzponu, ampak to velja tudi za nas. Čaka nas težko delo, ne pa misija nemogoče,« je še dejala Ljubljančanka, ki je dosegla tri gole. Grosova se strinja z njo: »Tekma z Dansko nam je kar lepa popotnica za Češko, tam se bomo morale spet boriti vseh 60 minut, če želimo priti do uspeha. Gremo na glavo, na vse ali nič!«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije