OP FRANCIJE

Pravljica brez novega dela

Tamara Zidanšek, lani polfinalistka Pariza, tokrat obstala v 3. krogu. Počasi se začenja odštevanje do Wimbledona.
Fotografija: Tamara Zidanšek se je poslovila od Roland-Garrosa. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek se je poslovila od Roland-Garrosa. FOTO: Matej Družnik

Novega poglavja slovenske teniške pravljice tokrat ni bilo. Za tisto najodmevnejšo je pred enim letom poskrbela Konjičanka Tamara Zidanšek, ko je na odprtem prvenstvu Francije v Parizu nastopila v polfinalu, kar je bil najvidnejši dosežek kogar koli s slovenske teniške scene na turnirjih za grand slam v treh desetletjih samostojnosti. Zdaj je njeno pot v 3. krogu ustavila višje postavljena Američanka Jessica Pegula.

Okrog Tamarinega nastopa je bilo v pričakovanju pariškega spektakla precej ugibanj. Letos namreč še ni pokazala tako prepričljivega tenisa kot pred enim letom, tudi ob uspehu slovenske ekipe v skupinskem delu tekmovanja za pokal Billie Jean King (nekdanji pokal Fed) je bil vidnejši korak navzgor Kaje Juvan kot pa naše vodilne igralke. Povrhu je mlada Ljubljančanka prva opozorila nase tik pred prihodom v francosko metropolo s svojim prvim nastopom v finalu turnirja WTA. Po podvigu v Strasbourgu pa je nato na Roland-Garrosu ponovila izid iz prejšnjega leta na tem prizorišču – uvrstitev v 2. krog. Tu pa je bila zanjo kljub konkurenčni predstavi le premočna ​četrtouvrščena igralka svetovne lestvice, Španka Paula Badosa.

Četudi pogled na razpredelnici ATP in WTA ne razkriva vselej razmerij moči in pogosto presenetijo podvigi tistih nižje uvrščenih proti favoritom, v primeru Zidanškove tokrat ni bilo tako. V Pariz je prišla na lepem 24. mestu lestvice, Jessice Pegula, 13 mest višje od nje, pa le ni mogla ugnati – 1:6, 6:7 (2). To pač ni bil vrhunski tenis iz lanskega leta, jasno pa je, da se poraja vprašanje, kaj bi bilo, če bi dobila podaljšano igro drugega niza.

Premik navzgor

»Seveda mi je žal, da se v podaljšani igri ni razpletlo drugače, tolaži pa me spoznanje, da sem ostala bojevita in garala za zasuk. Pri tem opažam svoj premik navzgor, kajti ko sem bila mlajša, me je tako slab začetek, kot je bil zdaj, potrl in se nisem več mogla pobrati,« je strnila misli ob slovesu od Pariza in se usmerila k pripravam za nadaljevanje sezone, v kateri se bo teniška karavana s peščene podlage kmalu preselila na travnato, katere vrh bo kajpak Wimbledon. Sloviti londonski turnir bo od 27. junija do 10. julija. Zidanškova je sklenila svoj Pariz 2022 tudi med dvojicami, v katerih je igrala z Juvanovo. Blesteli sta prejšnji mesec v Turčiji, tu pa sta bili za Slovenki premočni Čehinja Lucie Hradecka in Indijka Sania Mirza – 3:6, 4:6. »Težko je uro po porazu v posamični konkurenci spet stopiti na igrišče, vedno pa s Kajo rada igram,« je še dejala naša vodilna igralka. Siniša Uroševič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije