VUELTA 2022

Povsem okrvavljen: Roglič grdo padel tik pred ciljem (VIDEO)

Spet se je potolkel ...
Fotografija: Po koncu etape je imel okrvavljeno nogo, roko, držal pa se je tudi za ramo in prsi. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Po koncu etape je imel okrvavljeno nogo, roko, držal pa se je tudi za ramo in prsi. FOTO: Zaslonski posnetek

Primož Roglič je v zaključku 16. etape na dirki po Španiji silovito napadel v zadnjih kilometrih, nato pa grdo padel tik pred koncem v boju za etapno zmago. Povsem okrvavljen in načet je nato ciljno črto v Tomaresu prečkal kot 35., a zaradi sprinterskega pravila zabeležil čas zmagovalca. Etapo je dobil Danec Mads Pedersen.

Dvaintridesetletni Kisovčan je nekaj kilometrov pred ciljem na zadnjem krajšem vzponu silovito napadel, sledili pa so mu lahko le štirje kolesarji, med katerimi je bil tudi Pedersen (Trek-Segafredo). Ta je slavil 26. zmago v karieri in drugo na letošnji španski pentlji.

Roglič se je v sprintu, v katerem bi bil sicer nemočen proti izrazitejšim sprinterjem, postavil na zadnje mesto, a nato zadel ob kolo Britanca Freda Wrighta (Bahrain-Victorious) in močno treščil ob tla. Po koncu etape je imel okrvavljeno nogo, roko, držal pa se je tudi za ramo in prsi. Za zdaj še ni jasno, kako bo z njegovim nadaljevanjem Vuelte. Vodilni Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) je imel na drugi strani tehnične težave in je moral počakati na novo kolo. Vseeno mu bodo zaradi pravila '3 km' v sprinterskih etapah bržčas pripisali čas druge večje skupine, ki je ciljno črto prečkala osem sekund za zmagovalcem. Sam je sicer zaostal dobre tri minute.

V sredo bo na sporedu razgibana etapa od Aracene do samostana Tentudio (162,3 km). V zadnjem delu stopničastega vzpona, ki je sicer dolg 10 km, je do cilja odsek štirih km s povprečnim naklonom nekaj več kot sedem odstotkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije