KATAR 2022

Portugalci po zmagi nad Urugvajci že v osmini finala

V torek se bo v Katarju začel zadnji krog skupinskega dela.
Fotografija: Portugalska nogometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Katarju v drugem krogu skupine H premagala Urugvaj z 2 : 0. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Portugalska nogometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Katarju v drugem krogu skupine H premagala Urugvaj z 2 : 0. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Portugalska nogometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Katarju v drugem krogu skupine H premagala Urugvaj z 2 : 0 (0 : 0) in se prebila v osmino finala.

Portugalska je po golih Bruna Fernandesa v 54. in 93. minuti strla odpor Urugvaja. Po drugi turnirski zmagi si je že zagotovila nastop v izločilnih tekmah, pred današnjo zmago je bila v Katarju boljša tudi od Gane s 3 : 2. Poleg Portugalcev so se med 16 prebili tudi Francozi in Brazilci.

image_alt
Brazilija po zadetku Casemira do osmine finala

Po dveh krogih je Portugalska zbrala šest točk, Gana ima tri, Urugvaj in Južna Koreja pa po eno točko.

Para zadnjega kroga sta Gana – Urugvaj in Južna Koreja – Portugalska. Obe tekmi se bosta v petek, 2. decembra, začeli ob 16. uri.

V torek se bo v Katarju začel zadnji krog skupinskega dela. V skupini A bosta ob 16. uri obračuna Ekvador – Senegal in Nizozemska – Katar, v skupini B pa štiri ure kasneje še dvoboja Iran – ZDA in Wales – Anglija.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije