10. KROG

Popravna izpita za Milaniča in Hadžića

Olimpija in Maribor pokalne rane ližeta proti Bravu in Triglavu. Kidričani na dveh frontah delujejo kot najmočnejša moštva.
Fotografija: Darko Milanič se nadeja, da bo v Kranju ustavil krizo. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Darko Milanič se nadeja, da bo v Kranju ustavil krizo. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Pokalni kolaps državnega prvaka Maribora in pokalnega Olimpije je zamajal stolček trenerjema Darku Milaniču in Safetu Hadžiću, a blagodejno vplival na tekmece. Dvojec ni več nedotakljiv, marveč je lahko ranljiv tudi v prvenstvu, v katerem bodo danes in jutri tekme 10. kroga.

Kidričevo: Aluminij – CB24 Tabor (sobota, sodnik Rade Obrenović, 18): Kidričani na dveh frontah delujejo kot najmočnejša moštva. Pokalna zmaga z današnjim ligaškim izzivalcem je prišla po porazu v Ljudskem vrtu. To zmorejo le najboljši. A niti tako naoljeni stroj si ne more privoščiti lagodja, v treh dneh premagati istega tekmeca je ne glede na razliko v kakovosti izjemno težko.

Velenje: Rudar – Domžale (nedelja, Slavko Vinčić, 14): Minulo soboto je bil Rudar že odpisan, v četrtkovi senzaciji v Stožicah pa je bil naravnost odličen. Resda je srečno preživel 70 minut in je Damjan Trifković zabil čudovit gol, a vso tekmo je bil odgovoren, discipliniran in organiziran. Katera podoba Rudarja je realnejša, spravlja v zagato tudi domžalski tabor, ki je s slovesom Maribora in Olimpije v pokalnem tekmovanju dobil priložnost, da si priigra Evropo. Rudar v polni zasedbi in z urejeno logistiko ni kandidat za izpad.
Safet Hadžić upa, da bo ustavil krizo v dvoboju z Bravom. FOTO: Uroš Hočevar
Safet Hadžić upa, da bo ustavil krizo v dvoboju z Bravom. FOTO: Uroš Hočevar

Kranj: Triglav – Maribor (Matej Jug, 16): Triglav, ki je sezono začel s senzacionalno zmago v Ljudskem vrtu, je v prvi četrtini prvenstva prehodil pot od prijetnega presenečenja do glavnega kandidata za izpad. Za trenerja Dejana Dončića je dilema naslednja: naj vztraja pri igri odprtih vrat ali se odloči za popolno dekadenco, bunker in nabijanje žoge? Ideal bi bil nekje vmes, a ta je že za najboljše, kot je Maribor, težko uresničljiv. Maribor se je (pre)dolgo zanašal na rezultat, zdaj navijači od Milaniča zahtevajo tudi všečno igro. Le zmage z dodano vrednostjo v privlačnosti igre bodo vrnile mir v vijolični tabor, ki bo na daljši rok moral prenoviti ali osvežiti filozofijo, igralski kader ali strokovni štab.

Murska Sobota: Mura – Celje (Nejc Kajtazović, 18): Četrtega in tretjega loči nekaj podrobnosti. Muro zaznamuje nadziran nogomet, Celje improvizacija in več svobode v igri, kar se odraža v razliki v golih (14:10 – 22:11). Posebno poglavje in dodano vrednost daje tekmi interni dvoboj: kdo ima boljšega Medžimurca, Mura v najboljšem asistentu lige Luki Bobićancu ali Celje v najboljšem strelcu Dariu Vizingerju? Najboljši Prekmurec je celjski Mitja Lotrič.

Ljubljana: Olimpija – Bravo (Dejan Balažič, 20.15): Kaj prinaša prva resnejša kriza Olimpije na igrišču? Trenerju Hadžiću velik strokovni izziv in veliko glavobola, ker neguje igro za gol več in ne za enega manj. Zato je Olimpija za obrambni spodrsljaj ali dva takoj kaznovana. Če ne zabijata en ali dva igralca, še ni težava, če so neučinkoviti štirje, je že panika. Ni težko najti »krivcev«: Stefan Savić, 9 tekem, 0 golov, 0 asistenc. Endri Cekici, 7 tekem, 2 gola (eden iz 11-m), 1 asistenca. Bravo je močnejši, kot je bil v prvi tekmi, in izkušenejši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije