TOKIO 2020

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova zanesljivo v polfinale

Tole so današnji slovenski nastopi na olimpijskih igrah ...
Fotografija: FOTO: Maxim Shemetov, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Maxim Shemetov, Reuters

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta se na olimpijskih igrah v Tokiu prebili v polfinale v disciplini K-2 na 500 metrov. Primorki sta v vodnem centru Sea Forest v drugi četrtfinalni skupini zasedli prvo mesto in si priveslali polfinalni nastop, ki se bo v torek začel ob 3.23. Slovenki, na papirju kandidatinji za medalje, sta se odločili, da v predtekmovalnih nastopih nekoliko varčujeta z močmi. Ko sta v kvalifikacijah uvideli, da madžarski in beloruski čoln bežita, nista veslali na polno in se borili za prvi dve mesti, ki sta neposredno vodili v torkov polfinale.

Izid sezone za slovensko atletinjo

Slovenska atletinja Maja Mihalinec Zidar je s svojim izidom sezone 23,62 sekunde (veter +0,9 m/s) v kvalifikacijah teka na 200 m na olimpijskih igrah v Tokiu zasedla 35. mesto in se ni uvrstila v današnji polfinale. Tekla je v zadnji, sedmi skupini predtekov in bila v njej četrta.

Zaradi vetra še ne jadrajo

Tina Mrak in Veronika Macarol v jadralnem razredu 470 danes na olimpijskih igrah v Tokiu še nista začeli jadrati, ker so tekmovalke ostale na obali pred regatnim poljem Fudžisava. Organizatorji so deveto regato prestavili na poznejši čas zaradi prešibkega vetra.

Najboljši slovenski jadralki sta po četrtem dnevu tekmovanj v Enošimi v nedeljo z osmega mesta napredovali na peto po osmih plovih.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije