ROKOMET

Pokanje po šivih tudi pri PSG?

Rokometaši Celja v rokometni ligi prvakov gostijo pariške zvezdnike. Tudi pri krimovkah bo zvezdniško, prihaja evropski prvak Györ.
Fotografija: Daniel Dujšebajev je s Španci na EP že ugnal Francoze, tokrat jih naskakuje v celjskem dresu. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Daniel Dujšebajev je s Španci na EP že ugnal Francoze, tokrat jih naskakuje v celjskem dresu. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Nismo si še opomogli od šokov, tudi sodniških, z evropskega prvenstva v rokometu, že se ob ženski ligi prvakinj nadaljuje tudi moška liga prvakov. Igralci Celja Pivovarne Laško se zagrizeno bojujejo za zadnje razpoložljivo mesto za osmino finala elitnega tekmovanja, za njim zaostajajo za tri točke, jutri ob 17. uri pa so v nabito polnem Zlatorogu, ker so sedišča razprodana, na voljo le še stojišča, gostijo nikogar drugega kot vodilno moštvo skupine B Paris Saint-Germain. Celjane do konca uvodnega dela tekmovanja čakajo še štiri tekme, torej zadržkov ne sme biti, na PSG je za zmago treba planiti z vsemi sredstvi. »Veselim se nedeljskega spektakla. Verjamem, da bodo fantje maksimalno osredotočeni in bojeviti ter se bodo zvezdniškemu PSG uprli po najboljših močeh,« si želi domači trener Branko Tamše. »Recept je vroče srce in hladna glava. Verjamem tudi v duha nabito polnega Zlatoroga, ki bo iz nas iztisnil še dodatno energijo,« je bil že pred tekmo vznesen Jaka Malus. Matic Suholežnik pa je dodal: »Odigrati moramo maksimalno, bojevito in trdno. Obramba bo namreč ključ do uspeha.« Torej v celjskem rokometnem hramu, ki bo pokal po šivih, se, za zdaj še besedno, pripravlja pravi pekel za Nikolo Karabatića, Mikkla Hansna, Uweja Gensheimerja in druščino. Rokometašice Krima Mercatorja pa bodo v 3. krogu skupine 1 drugega dela tekmovanja drevi ob 19. uri na Kodeljevem gostile evropske klubske prvakinje iz madžarskega Györa. »S psihološkega vidika je to za nas najlažja tekma. Resda je norveška zvezdnica Nora Mørk poškodovana, vendar ima Györ še vedno najmočnejšo zunanjo vrsto v Evropi. Ta bo za našo obrambo velik zalogaj. Lani smo z madžarsko vrsto doživeli dva visoka poraza, a priznam, da s trenerskega vidika komaj čakam na tekmo,« je pomodroval Krimov trener Uroš Bregar. Slovenske šampionke so še v boju za napredovanje v četrtfinale lige prvakinj, zadnje mesto, ki še vodi naprej, namreč četrto, si trenutno s štirimi točkami delijo z dansko vrsto iz Nykøbinga. Bregar pa je pred velikim izzivom tudi dodal, da je domači napad velik dolžnik z zadnjega srečanja LP v Rostovu, kjer so krimovke izgubile. No, iz Panonske nižine pa je po tradiciji pričakovati tudi naval navijačev v Ljubljano, že lani so bili na Kodeljevem številni in glasni. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije