KOLESARSTVO

Pogačar zmagovalec dirke po ZAE

Na zadnjih dveh sprinterskih etapah je kljub kazni zanesljivo zadržal prednost v skupnem seštevku in dobil še peto večdnevno dirko v karieri.
Fotografija: Tadej Pogačar. FOTO: Nino Verdnik
Odpri galerijo
Tadej Pogačar. FOTO: Nino Verdnik

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je zmagovalec prve preizkušnje svetovne serije v sezoni. Na dirki po Združenih arabskih emiratih je na zadnjih dveh sprinterskih etapah kljub kazni zanesljivo zadržal prednost v skupnem seštevku in dobil še peto večdnevno dirko v karieri. Luka Mezgec je bil v zadnji etapi osmi.

V skupnem seštevku je Pogačar za 35 sekund ugnal Britanca Adama Yatesa (Ineos Grenadiers) in Portugalca Joaa Almeido (Deceuninck-Quick-step) za 1:02 minute.

Doslej je bil 22-letnik s Klanca pri Komendi najboljši na večdnevnih dirkah po Algarveju (2019), Kaliforniji (2019), Valencii (2020) in lanski dirki po Franciji. Skupaj ima 19 zmag.

Pogačar je zmago na domači dirki svoje ekipe UAE Team Emirates začel tlakovati že v prvi etapi, ko je z manjšo skupino še 22 kolesarjev razbil glavnino in jo za sabo pustil za več kot osem minut. Nadaljeval je z odličnim kronometrom v drugi ter etapno zmago v gorski tretji etapi. Prednost je zadržal tudi po drugi gorski etapi in sezono začel na najboljši mogoči način.

Zadnja etapa je postregla s ciljnim sprintom glavnine, v katerem je bil tokrat najhitrejši Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal), ki je ugnal Irca Sama Bennetta (Deceuninck-Quick-step). Proste roke je imel danes v zaključku tudi Luka Mezgec (Team BikeExchange), ki je kot najboljši Slovenec zasedel osmo mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije