DIRKA PO SLOVENIJI

Pogačar prvi na Celjskem gradu

Danes je prevzel tudi zeleno majico.
Fotografija: Tadej Pogačar. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Tadej Pogačar. FOTO: Jože Suhadolnik

Tadej Pogačar je drugo leto zapovrstjo na domači dirki izkoristil svojo priložnost na vzponu na Svetino pri Celju. Ciljno črto na Celjskem gradu je prečkal 11 sekund pred moštvenim kolegom iz UAE Team Emirates Poljakom Rafalom Majko. S tem je prevzel zeleno majico od Majke. Na tretjem mestu (14 sekund za Pogačarjem) je bil Italijan Nicola Conci (Alpecin Fenix), na četrtem pa Luka Mezgec (Team BikeExchange-Jayco) s 36 sekund zaostanka.

Tadej Pogačar je oblekel zeleno majico. FOTO: Jože Suhadolnik
Tadej Pogačar je oblekel zeleno majico. FOTO: Jože Suhadolnik

V ponovitvi scenarija iz lanske druge etape dirke po Sloveniji, je Pogačar izvedel napad na istem delu. Tik pred tem je zaradi padca v križišču sicer izgubil pomočnika Ruia Olivero, a skupaj z Majko sta se v začetku vzpona kljub temu otresla tekmecev. Vodstvo sta obdržala vse do spusta s Celjske koče, ko se jima je pridružil Conci. Na vzponu na Svetino je bil nekaj časa najbližji zasledovalec Pogačarja in Majke Matej Mohorič. Ta je na koncu osvojil šesto mesto.

Jutri v četrti etapi od Laškega do Velike Planine sledi še en ciljni vzpon, ki bi moral ustrezati novemu skupnemu vodilnemu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije