DIRKA PO ZAE

Pogačar na puščavskem prestolu

Nasmiha se mu skupna zmaga.
Fotografija: Tadej Pogačar. FOTO: UAE Emirates
Odpri galerijo
Tadej Pogačar. FOTO: UAE Emirates

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po peti od sedmih etap dirke po Združenih arabskih emiratih (ZAE) tik pred skupno zmago. Danes je na 170 km dolgi trasi od Fudžajre do gorskega cilja na Džabel Džajsu zasedel drugo mesto in ubranil prednost v skupnem seštevku. Etapa je pripadla Dancu Jonasu Vingegaardu. Ta 24-letni Danec, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, ni bil nevaren v skupnem seštevku, favoriti pa so ga v zaključku etape spustili naprej. Med seboj so nato obračunali v ciljnem sprintu po 21,5 kilometra dolgem vzponu, najboljši med njimi pa je bil znova Pogačar. Tretji je skozi cilj pripeljal njegov najbližji zasledovalec Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers). Za Vingegaardom sta zaostala tri sekunde.

Pogačar ima pred nadaljevanjem preizkušnje 45 sekund prednosti pred Yatesom, tretji pa je Portugalec Joao Almeida (Deceuninck-Quick-step), ki zaostaja minuto in 12 sekund. Pogačar je bil lani na tej dirki drugi, leto pred tem pa je dirko dobil Primož Roglič. Do konca dirke sta ostali še dve ravninski etapi, v katerih bodo favoriti morali paziti na morebitni bočni veter, da ne bi prišlo do večjih razlik. Pogačarjevo moštvo UAE Team Emirates (s pomočnikom Janom Polancem) je danes zelo dobro ščitilo vodilnega na dirki.

V petek bo na sporedu 165 kilometrov dolga sprinterska etapa od Deire do Palm Džumejre. Dirka po ZAE se bo končala v soboto s sprintersko etapo po Abu Dabiju.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas