MOTOCIKLIZEM

Petrucci najhitrejši na deževni VN Francije

V Le Mansu prvič na zmagovalnem odru v motoGP. Alex Marquez Skupno vodstvo kljub devetemu mestu zadržal Fabio Quartararo.
Fotografija:
Odpri galerijo

Velika nagrada Francije, deveta letošnja dirka za svetovno prvenstvo v motociklističnem razredu motoGP, je postregla še s sedmim različnim zmagovalcem. Na najvišjo stopnico odra za najboljše se je zavihtel Italijan Danilo Petrucci (Ducati), ki je za pičle 1,273 sekunde prehitel drugouvrščenega Španca Alexa Marqueza (Honda). Mlajši brat poškodovanega Marca Marqueza, ki okreva po poškodbi, se je tako sploh prvič udeležil slovesne razglasitve najboljših cestno-hitrostnih motoristov na svetu. Alexov uspeh je s tretjim mestom dopolnil njegov rojak Pol Espargaro (KTM, + 1,711).

»Neverjetno! Dirka je bila zelo dobra. Ko sem pred startom videl, da dežuje, sem si rekel: 'Oh, ne.' Toda kljub temu sem lahko prikazal vrhunsko predstavo, nisem pa si mislil, da bom lahko zmagal. Tu sem dosegel že veliko uvrstitev na stopničke, nisem pa še nikoli zmagal,« ni skrival navdušenja Petrucci. Nasmejan je bil tudi mlajši od bratov Marquez: »Potem ko sem bil na 15. mestu, sem ugotovil, da lahko pridem zelo daleč naprej. Nisem pa računal s tem, da bi se lahko prebil med najboljšo trojico. Fantastično! Hvala ekipi, ker je verjela vame, verjamem, da lahko še kdaj pridem do podobnega dosežka,« je bil dobro razpoložen 24-letni Španec. Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Francoz Fabio Quartararo (Yamaha, + 16,687), ki je dirko v Le Mansu sicer končal šele na devetem mestu. Naslednja preizkušnja bo na sporedu VN Aragonije v Alcanizu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije