PORAZ V POLFINALU

Oglejte si blokado, ki je razjokala Slovenijo! Dončić spet v zgodovino (VIDEO)

Fotografija: FOTO: Twitter
Odpri galerijo
FOTO: Twitter

Košarkarji Francije se bodo za zlato olimpijsko medaljo borili proti branilcem naslova ZDA, saj so premagali reprezentanco Slovenije z 90 : 89.

image_alt
Konec sanj o olimpijskem zlatu

image_alt
Po porazu se je oglasil premier Janša


Kot ste najbrž gledali, je naša reprezentanca prišla v dramatični končnici in po zaostanku 90 : 85 manj kot minuto pred koncem do priložnosti za zmago. Klemen Prepelič je najprej pretvoril tehnično napako Francije v štiri točke zaostanka, nato je 33 sekund pred koncem zadel trojko za točko zaostanka, v zadnjem napadu, za katerega je imela Slovenija 21 sekund časa, pa mu je Luka Dončić predal žogo, njegovo polaganje za zmago pa se je končalo z blokado Nicolasa Batuma.

Šele tretji košarkar v zgodovini s trojnim dvojčkom na OI

Omenimo še, da se je Dončić, ki je pred tem dobil vseh 17 uradnih tekem, tudi na tej zapisal v zgodovino. Prav v zadnji minuti tekme je z 10 skokom postal šele tretji košarkar v zgodovini s trojnim dvojčkom na OI (16 točk + 10 skokov + 18 podaj). Pridružil se je Aleksandru Belovu 1976 (23 + 14 + 10) in LeBronu Jamesu 2012 (11 + 14 + 12). Žal ga je danes met dodobra pustil na cedilu (5 : 18). Če pa še omenimo, da so naši metali proste mete katastrofalnih 11 : 20 (od tega sicer običajno zelo zanesljivi Prepelič 3 : 6, enako kot Rudy Gobert pri Francozih), Francozi pa 16 : 19, ni potrebna nobena dodatna razlaga ...


Dončić je uvodno tekmo olimpijskega turnirja proti Argentini končal pri 48 točkah in tako le za sedem točk zgrešil rekord OI, ki ga je leta 1988 proti Španiji postavil brazilski ostrostrelec Oscar Schmidt. Je pa Dončić s tem postal rekorder po številu doseženih točk na eni tekmi v dresu reprezentance Slovenije.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije