POLETNE OLIMPIJSKE IGRE

Odličen začetek dneva za Slovenijo, Trstenjakova v boj za medaljo

Tina Trstenjak si je zagotovila boj za najmanj bron.
Fotografija: Tina Trstenjak je uspešno prebila led. FOTO: Annegret Hilse, Reuters
Odpri galerijo
Tina Trstenjak je uspešno prebila led. FOTO: Annegret Hilse, Reuters

Slovenska judoistka Tina Trstenjak se je na olimpijskih igrah v Tokiu uvrstila v polfinale v kategoriji do 63 kg. V boj za drugo medaljo v karieri je prišla po podaljšku in zmagi proti Venezuelki Anriquelis Barrios. Tridesetletna Celjanka je že v Riu osvojila olimpijsko zlato, tokrat pa si je zagotovila najmanj boj za bron.

image_alt
Babica je vedela, da bo zlat (FOTO)


Slovenski borec Ivan Trajković je uspešno začel nastope v tekvondoju v prilagojeni težki kategoriji nad 80 kg. Potem ko je na igrah v Londonu 2012 izgubil uvodni dvoboj, je danes 29-letnik iz Slovenske Bistrice v uvodu zanesljivo s 26 : 5 premagal Anthonyja Mylanna Obama iz Gabona. V četrtfinalu ga je premagal favorit za zlato medaljo, ruski tekmec Vladislav Larin. Trajković ima sicer še vedno nekaj možnosti za medaljo. Če bo Larin uspel priti v veliki finale, ima namreč možnost nastopiti v repasažu in v primeru zmage se lahko uvrsti v boj za bronasto medaljo. Larina v polfinalu danes ob 9.15 čaka dvanajsti nosilec Kitajec Hongyi Sun.

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je na olimpijskih igrah v Tokiu nastope končal v tretjem krogu. Njegov današnji tekmec, Brazilec Hugo Calderano, četrti nosilec olimpijskega turnirja, je bil po 47 minutah igre boljši s 4 : 1 (11, 7, –7, 9, 10).


 

Trčeljeva na divje vode, čaka nas tudi nastop Žakljeve


Peti dan poletnih olimpijskih iger bodo v Tokiu podelili 22 kompletov odličij. Med tistimi z visokimi cilji je tudi branilka Trstenjakova v kategoriji do 63 kilogramov.

Aktualni slalomski svetovni prvakinji v kajaku na divjih vodah Evi Trčelj, potem ko je bila med tistimi, ki so si obetale visoko uvrstitev, ni uspelo priti do finala. 

Razplet bo znan tudi na tekmi gorskih kolesark v olimpijskem krosu, kjer bo nastopila izkušena Slovenka Tanja Žakelj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije