EVROPSKO PRVENSTVO

Odbojkarji mirno in zanesljivo do druge zmage: padla tudi Finska

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu vknjižila še drugo zmago.
Fotografija: Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu vknjižila še drugo zmago. FOTO: Cev
Odpri galerijo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu vknjižila še drugo zmago. FOTO: Cev

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu vknjižila še drugo zmago. Po Ukrajini je premagala tudi Finsko, in sicer zanesljivo s 3:0 (21, 19, 22).

Varovanci Gheorgheja Cretuja so proti Finski prišli še do četrte zaporedne zmage na medsebojnih uradnih tekmah. In to na prepričljiv način. Slabši začetek jih ni prestrašil, potrpežljivo so čakali na svoj trenutek za prevzem pobude, dočakali so ga v drugem delu prvega niza, ko so zaostanek treh točk z delnim izidom 8:1 zaostanek treh točk spremenili v vodstvo za štiri.

V nadaljevanju tekme Fincem ni pomagala tudi glasna spodbuda velikega števila navijačev. Slovenci so bili vsaj v drugem nizu razigrani v vseh elementih, mladi in neizkušeni Finci, ki so sicer na prvenstvu že premagali Hrvaško in po izenačenem boju izgubili z Bolgarijo, pa jim niso bili kos. Slovenci so kljub nekoliko manj zbrani igre in manjšim težavam v tretjem nizu prišli do hitre zmage, posebno veliko moči pa niso porabili, kar je pred nadaljevanjem dolgega ter napornega tekmovanja prav tako pozitivna stvar.

Naslednjo tekmo bodo odigrali že v petek, ko jih čaka Španija.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije