Obeta se denar Rusov, klub v domačih rokah

Miloš Rovšnik, predsednik nogometašev Celja, o pogajanjih z ruskim milijonarjem Maksimom Deminom, ki so v sklepni fazi.
Fotografija: Predsednik nogometašev Celja Miloš Rovšnik z optimizmom napoveduje sodelovanje s partnerji iz Rusije. FOTO: Nk-celje.si
Odpri galerijo
Predsednik nogometašev Celja Miloš Rovšnik z optimizmom napoveduje sodelovanje s partnerji iz Rusije. FOTO: Nk-celje.si

Že dolgo se ugiba o tem, ali bo v nogometni prvoligaš iz Celja s svežim kapitalom vstopil ruski bogataš Maksim Demin, ki je kot solastnik klubov že aktiven v angleškem (premierligaš Bournemouth), švicarskem (prvoligaš Zürich) in nemškem nogometu (tretjeligaš Uerdingen). Kako daleč so pogovori s predstavniki 50-letnega milijonarja, ki je obogatel s posli v petrokemični industriji, energetiki in trgovini, smo preverili pri predsedniku kluba Milošu Rovšniku. »Lahko vam potrdim, da se pogovarjamo s partnerji iz Rusije, za zdaj pa vam še ne morem razkriti nič konkretnega. Menim, da smo na dobri poti, da dosežemo sporazum in bomo lahko to kmalu tudi sporočili,« je bil redkobeseden prvi mož grofov. Po dodatnem novinarskem vrtanju je še dodal: »Morda bo vse znano že v manj kot mesecu, torej pred začetkom spomladanskega dela prvenstva.«

Na podatke iz mesta ob Savinji nestrpno čakajo tudi člani prvega moštva, ki so od nedelje na pripravah v Antalyji. Trener Dušan Kosić ima zdaj na voljo tudi dva novinca, 22-letnega desnega bočnega branilca Advana Kudušića iz BiH in 21-letnega vezista Domantasa Antanavičiusa iz Litve. Stadion Z'dežele je doslej zapustil le 27-letni levi bočni branilec Tadej Vidmajer, ki po novem nosi dres poljskega prvoligaša Lodza.


Previdnost v pogajanjih


Medtem celjsko vodstvo finalizira pogajanja o sodelovanju z Rusi. Za kakšen model partnerstva gre, Rovšnik ni želel povedati. Čutiti je veliko previdnost šefov celjskega nogometa, saj so se pošteno opekli v sezoni 2016/17, ko so v klub spustili vlagatelje iz Ukrajine, a je tisto sodelovanje povzročilo več slabe volje in načelo ugled kluba, kot pa obrodilo sadov. »Iz tistega projekta smo potegnili dobre nauke, bilo je tudi precej pozitivnih stvari, ki nam zdaj pomagajo. Vsekakor je dobro, da podrobno spoznamo nove partnerje in njihove interese ter da jih natančno uskladimo z našimi. Jedro kluba bo ostalo v celjskih rokah, v prvi vrsti bomo skrbeli za še boljše delo z mladimi selekcijami in njihovo uveljavitev v članskem moštvu. To mora biti prepoznavno, zato moramo tudi po športni plati storiti korak naprej. V zadnjih sezonah smo osvajali nesrečno peto mesto, zdaj so naša pričakovanja večja,« je razložil Rovšnik, ki si želi, da bi klub, od lani 100-letnik, naredil viden preboj na slovenski in mednarodni sceni.

Polnjenje blagajne

Novi tujci bodo dobili v klubu vlogo in pooblastila skladno z njihovim vložkom, o njihovem denarnem prispevku pa lahko tačas le ugibamo. Na začetku leta je športni direktor Branko Veršič za klubsko spletno stran med drugim dejal: »Vsi se zavedamo, kako bi moral delovati stabilen klub. Vemo, da je treba zadržati zdajšnji kader, se dodatno okrepiti z vrhunskimi igralci in imeti najvišje tekmovalne cilje. Mi pa si želimo delovati z domačimi fanti in tukaj se zalomi. Že urediti 1,6 milijona proračuna v naših razmerah, brez sponzorjev, je tako rekoč nemogoče. Na tej točki smo vsi odvisni od prodaje igralcev. Naša naloga je, da najdemo najboljšo rešitev za klub, navijače in vse, ki delujemo v klubu.« Če se s prihodom Demina celjski proračun ne bo povečal za vsaj 50 odstotkov, bodo v knežjem mestu težko držali korak z Olimpijo in Mariborom, ob njiju pa je treba računati tudi na moč in ambicije Aluminija, Mure in Domžal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije