PEKING 2022

Noro, kaj se je zgodilo s Shiffrinovo, Ferkova: Konec je

Zlato v alpski kombinaciji je ubranila Michelle Gisin.
Fotografija: Maruša Ferk Saioni po smukaškem delu šesta. FOTO: Jorge Silva Reuters
Odpri galerijo
Maruša Ferk Saioni po smukaškem delu šesta. FOTO: Jorge Silva Reuters

Alpske smučarke so se v Pekingu pomerile še na zadnji posamični preizkušnji. Zlato odličje v alpski kombinaciji je osvojila Švicarka Michelle Gisin, srebro njena rojakinja Wendy Holdener (+ 1,05) bron pa Italijanka Federica Brignone (+ 1,85). Edina slovenska predstavnica Maruša Ferk Saioni je končala na devetem mestu (+ 4,45).

Ferk Saionijeva, ki nastopa brez podpore Smučarske zveze Slovenije in je članica mednarodne smučarske akademije ISRA, nastopa na svojih zadnjih, četrtih olimpijskih igrah. Kombinacija je bila na teh olimpijskih igrah njen glavni cilj, potem ko je bila leta 2014 v Sočiju 10., pred štirimi leti v Pjongčangu pa je bila celo na poti proti odličju, a tik pred ciljem odstopila. Slalom je bil nekdaj njena paradna disciplina, vendar ga je zadnja leta povsem opustila. Čeprav je po smuku zaostajala le za 65 stotink, v cilj je prišla s precejšnjim zaostankom. V cilju ni bila zadovoljna, v kamero pa je nastopu dejala, da je bil to konec – to so bile namreč njene zadnje olimpijske igre. Bo po njih tudi končala kariero?

Šok za Shiffrinovo

Mikaela Shiffrin pa na teh igrah preživlja pravo nočno moro. Po odstopih v slalomu in veleslalomu je vse stavila na tekmo kombinacije, v kateri je bila po smuku v odličnem položaju, na petem mestu. Toda tudi njen slalomski nastop se je spet končal v snegu ob progi.

Po prvem delu je bila v vodstvu avstrijska alpska smučarka Christine Scheyer. Ester Ledecka, olimpijska prvakinja v deskarskem paralelnem veleslalomu, je zaostala zgolj stotinko sekunde, na koncu pa je bila četrta (+ 2,65). 

Brignonejeva in Holdenerjeva sta osvojili danes še drugo odličje na teh igrah, naslov olimpijske prvakinje pa je prepričljivo ubranila Michelle Gisin, ki je v smuku za Scheyerjevo zaostala za sekundo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije