POŠKODBA

Nova huda poškodba slovenske smučarke, odpeljali so jo v UKC Ljubljana

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik je zaradi nove hude poškodbe kolena predčasno končala sezono.
Fotografija: Tina Robnik je bila poškodovana že septembra. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Tina Robnik je bila poškodovana že septembra. FOTO: Instagram

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik je zaradi nove hude poškodbe kolena predčasno končala sezono, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. Kot so pojasnili pri zvezi, po prvih pregledih kaže na izpah desnega kolena z zlomom zgornjega dela golenice.

Robnik je poškodbo staknila na današnjem jutranjem treningu v Kranjski Gori. Smučarko so po nesreči poslali v klinični center v Ljubljani, dodatne informacije pa bodo z zveze sporočili v prihodnjih dneh.

Enaintridesetletna smučarka, ki je v tej sezoni svetovnega pokala osvojila dve točki, je tako znova za dlje časa oddaljena od tekmovanj, že lani septembra si je ob padcu na treningu v Saas Feeju poškodovala koleno in izpahnila ramo.

Poškodbe pa so jo spremljale tudi že prej. Marca 2018 si je poškodovala levo koleno, najhuje pa jo je skupila na uradnem treningu smuka pred mladinskim svetovnim prvenstvom leta 2011 v Crans Montani, ko si je pri hudem padcu zdrobila tri vretenca in bila nato dolgo odsotna.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Meribelu bi morala Slovenijo zastopati v veleslalomu ter na ekipni in posamični paralelni tekmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije