DIRKA PO BURGOSU

Nov veličasten uspeh Primoža Rogliča!

Roglič prevzel skupno vodstvo.
Fotografija: Primož Roglič je tudi na dirki po Burgosu doskočil v zmagoviti telemark. FOTO: Vuelta A Burgos
Odpri galerijo
Primož Roglič je tudi na dirki po Burgosu doskočil v zmagoviti telemark. FOTO: Vuelta A Burgos

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na dirki po Burgosu dobil razgibano tretjo etapo od Sargentes de la Lore do Villarcaya (183 km) in prevzel tudi majico skupno vodilnega. Roglič, ki je vpisal svojo 75. zmago kariere in deseto v sezoni, je skupaj s skupinico tekmecev odločilni korak k zmagi naredil na vzponu na Picon Blanco, ki so ga kolesarji prečkali 36 kilometrov pred ciljem, in na spustu z njega.

Adam Yates je ob pomoči narekovanja ritma svoje ekipe UAE Emirates poskusil tudi z napadi na Rogliča, a se mu ga ni uspelo otresti, so se pa "znebili" doslej vodilnega Rogličevega madžarskega sotekmovalca Attile Valterja. Na koncu so Roglič, Rus Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe), ki se je trojici pridružil na spustu, Yates in Avstralec Damien Howson (Q36.5) med sabo obračunali za etapno zmago, najmočnejši pa je bil izkušeni Slovenec.

Ta ima dve etapi pred koncem 34 sekund prednosti pred Vlasovom, 40 pred Yatesom in že 1:03 minute pred Howsonom. Na dirki od Slovencev nastopata tudi Jan Tratnik (Jumbo-Visma) in Domen Novak (UAE Emirates). V petek kolesarje čaka nova razgibana trasa, četrta etapa med Santa Gadea del Cidom in Pradoluengom bo dolga 157 kilometrov. Sobotna, zadnja etapa med Golmayom in Lagunas de Neilo pa bo dolga 160 km in se bo končala z vzponom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije