SVETOVNO PRVENSTVO

Novi dan, nova kolajna! Osvojil jo je Anže Lanišek

Po Anamariji Lampič, Emi Klinec in ekipnem uspehu skakalk je zablestel še Žaba.
Fotografija: Anže Lanišek je nasmejan do ušes. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Anže Lanišek je nasmejan do ušes. FOTO: Matej Družnik

Po dveh sijajnih tekmovalnih dneh je imela slovenska nordijska reprezentanca že tri medalje, danes pa je dobila še četrto. Osvojil jo je smučarski skakalec Anže Lanišek, ki je bil po prvi seriji posamične tekme v Oberstdorfu na odličnem drugem mestu, po še enem odličnem skoku v finalu pa je osvojil bron.

Svetovni prvak je postal Poljak Piotr Žyla, srebro je osvojil Nemec Karl Geiger. Prvi favorit tega svetovnega prvenstva, najboljši v svetovnem pokalu Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je bil najboljši tako na treningih na tej napravi kot v kvalifikacijah, je bil po prvi seriji šele na 16. mestu, v finalu pa je napredoval tik pod zmagovalni oder na četrto mesto.

Danes so bili uspešni tudi preostali trije Slovenci. Bor Pavlovčič je zasedel osmo mesto, Cene Prevc je bil 15., Žiga Jelar pa 28.

Dobri obeti so se uresničili

Odličje se je napovedovalo že v včerajšnjih kvalifikacijah, ko je bil 24-letni slovenski skakalec drugi, prav tako je drugo mesto zasedal danes po prvi seriji. Geigerja v finalu kljub dobri daljavi 101 m ni prehitel, a se je ob številki dve na semaforju že veselil medalje.

»Ni bilo najbolj enostavno ohraniti zbranosti. Skoka sta bila sicer najslabša tukaj, a zdaj ni pomembno. Ostal sem zbran in sproščen, poskušal sem se zabavati v finalni seriji in uspelo mi je. Noro je bilo, medalja, super!« je za nacionalno televizijo po osvojeni kolajni dejal slovenski junak Lanišek, ki si je ob uspehu najbolj želel, da bi bila ob njem tudi žena in sin.

»Ta kolajna pomeni ogromno, prevečkrat sem že bil četrti. Danes mi je uspelo,« je bil ves iz sebe skakalec iz Domžal, ki se je v skoke zaljubil zaradi sokrajana Roka Benkoviča, ki je leta 2005 prav v Oberstdorfu osvojil naslov svetovnega prvaka. Tudi sicer je slovenska reprezentanca na skakalnicah pod Senčno goro osvojila že kup uspehov, letošnje svetovno prvenstvo pa se bo še zlasti zapisalo v zgodovino slovenskega športa.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije