NBA

Nora trojka Dončića, potem pa je sledilo tole ... (VIDEO)

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks ob 30 točkah Dončića visoko zmagali v New Yorku.
Fotografija: FOTO: Brad Penner, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Brad Penner, Usa Today Sports

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so dosegli tretjo zmago v zadnjih devetih nastopih v ligi NBA in so znova pri 50-odstotnem izkupičku 11 : 11. V Madison Square Gardnu so premagali moštvo New York Knicks s 121 : 100. Luka Dončić je v slabih 30 minutah na parketu ob metu 11 : 21 dosegel 30 točk, in zbral osem skokov ter sedem podaj. Dallas, ki je ob polčasu zaostajal za sedem točk, je tretjo četrtino dobil z 41 : 15. Dončić je v tem delu igre dosegel 17 točk.

Ekipa iz Teksasa je vnovič dokazala, da zna in zmore, čeprav so bila tudi v New Yorku nihanja v igri velika. Zaostanek 15 točk v prvem delu ni obetal konca krize, v tretji četrtini pa so močno stopili na plin in zmagali.

»V prvem polčasu nisem dal svojega maksimuma. Velik izziv je bil, da smo se po odmoru vrnili na igrišče z več energije,« je po tekmi dejal Dončić. Ljubljančan je zadel tudi neverjeten met, toda na žalost vseh v dvorani koš ni obveljal.

Dončić je blestel v ključnih trenutkih tekme, zaradi visoke prednosti pa se v zadnji četrtini ni več vrnil na parket. Ob koncu je slovenski košarkar poskrbel za še eno zanimivo potezo, saj je žogo s tega dvoboja podaril novincu Jadenu Hardyju, ki je na tekmi v New Yorku dosegel prve točke v dresu Dallasa.

Ključna je bila tretja četrtina. Dallas je prvič povedel z 68 : 65, v sedmih minutah tretje četrtine pa na krilih Dončića in Tima Hardawayja, ta je dosegel skupaj 28 točk, naredil niz 26 : 9, pred zadnjo četrtino pa so varovanci Jasona Kidda vodili s 93 : 74. Prednost so nato brez težav obdržali do konca.

Pri Dallasu je s 17 točkami in z devetimi skoki izstopal še Spencer Dinwiddie. Na drugi strani je Julius Randle dosegel 24 točk, Immanuel Quickley pa 23.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije