PRIČAKOVANO

Nogometaši Mure po zmagi nad Nafto 1903 zmagovalci pokala Slovenije

Zmagali so z 2 : 0 z goloma Maroše in Karničnika.
Fotografija: Tako so pokal dvignili zmagovalci pokala Slovenije. FOTO: NZS, twitter
Odpri galerijo
Tako so pokal dvignili zmagovalci pokala Slovenije. FOTO: NZS, twitter

Prekmurski finale pokala se je pričakovano končal s slavjem črno-belih iz Murske Sobote, ki bodo tako igrali v kvalifikacijah za evropsko ligo v prihodnji sezoni. Drugoligaša iz Lendave, ki je prvič igral v finalu, so ugnali z zadetkoma Amadeja Maroše in Žana Karničnika. Mura je tako prišla do druge pokalne zmage po sezoni 1994/95.

Prvi polčas v nogometnem centru na Brdu pri Kranju ni ponudil posebej razburljivega nogometa. Pričakovano so imeli Sobočani več žogo v svoji posesti in večino tega dela igre tudi pobudo, medtem ko so imeli Lendavčani, nekaj boljših minut sredi polčasa. 
A ne enim ne drugim ekipi ni uspelo priti do posebej lepe priložnosti. Pri Muri je v 3. minuti z 20 metrov poskusil Luka Bobičanec, a je strel branil Florijan Raduha, v 35. pa je Matic Maruško iz bližine zatresel le zunanji del mreže.

So pa Sobočani povedli že v 48. minuti, potem ko je Nino Kouter poslal žogo v kazenski prostor, Maroša pa je pred vrati žogo po tleh poslal v mrežo. Že tri minute pozneje je Mura podvojila prednost, z leve je podal Maroša, iz bližine pa je zadel Karničnik.

V 77. minuti je imela novo priložnost Nafta, ko je z glavo ustrelil Rok Pirtovšek, izkazal pa se je vratar Matko Obradović. Na drugi strani je svoje delo dobro opravil tudi Raduha v 82. minuti, ko je ustavil poskus Tomija Horvata, kar je bila zadnja prava priložnost na tekmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije