SMUČARSKI SKOKI

Nika tekmice lažje napada iz ozadja

Križnarjeva dvakrat na zmagovalni oder skočila tudi v Nižnem Tagilu. Na finale v Čajkovski z le petimi točkami naskoka pred Saro Takanaši.
Fotografija: Nika Križnar je znova skočila v rumeno majico. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Nika Križnar je znova skočila v rumeno majico. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Čeprav je morala vrhunska slovenska smučarska skakalka Nika Križnar po sobotnem tretjem mestu v Nižnem Tagilu rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu predati drugouvrščeni japonski šampionki Sari Takanaši, se 21-letna članica SSK Žiri ni pretirano vznemirjala. Ravno nasprotno: iz njenih besed je bilo namreč mogoče razbrati, da ji tako celo ustreza, saj se je malo otresla nadležnega pritiska, ki ga v razburljivem boju za veliki kristalni globus na zadnjih preizkušnjah prinaša najvišja startna številka.

»Lažje je napadati iz ozadja!« je poudarila Križnarjeva in svojo napoved uresničila na drugi tekmi na srednji napravi Štorklja (HS-97), na kateri je dobila dvoboj s tokrat tretjeuvrščeno Takanašijevo in z drugim mestom znova prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi. Tako je Nika spet skočila v majhno prednost, ki jo je imela že ob prihodu v Nižni Tagil. Na zadnji postaji predolimpijske zime 2020/21 bo vodilna Slovenka konec tedna v Čajkovskem, kjer bosta ob ekipni preizkušnji še dve posamični tekmi, branila pičlih pet točk naskoka pred 24-letno zvezdnico iz Azije. Obema pa se je minuli konec tedna z dvema prepričljivima zmagama nekoliko približala Avstrijka Marita Kramer (»Do konca si želim osvojiti še čim več stopničk.«), ki za Križnarjevo zdaj zaostaja za še vedno 91 točk.


 

Zupančič znova pozitiven

»Za mano je nov super dan. Kaj naj rečem? Potem ko v kvalifikacijah (13.) veter ni bil ravno na moji strani, sem se v uvodni seriji v konkurenci dobro našla tudi v počepu. Počutila sem se res dobro in pognala sem v poden. Vedela sem, da lahko napadem iz ozadja, in vesela, da mi je uspelo. Zdaj imam spet rumeno majico, ki jo moram obdržati do konca,« je poudarila mlada skakalka iz Delnic v Poljanski dolini, ki je ni iztirilo, da je moral glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič, ki je med nedavnim nordijskim SP v Oberstdorfu zbolel za covidom-19 in ga tudi prebolel, po novem pozitivnem testu na koronavirus ostati v hotelu.

Pod vodstvom Zupančičevega pomočnika Anžeta Lavtižarja so včeraj od naših do točk skočile še Špela Rogelj (13.), Urša Bogataj (14.) in Ema Klinec (18.), dan prej pa se je ob Klinčevi (11.), Rogljevi (13.) in Bogatajevi (28.) v finale prebila tudi Katra Komar (19.). Jerneja Repinc Zupančič, ki je priložnost za nastop na ruski turneji Blue bird (Modra ptica) dobila po samovoljni odpovedi Jerneje Brecl, je bila s 33. in 37. mestom obakrat prekratka za točke. V pokalu narodov se je prednost Slovenk pred drugovrščenimi Avstrijkami stopila na vsega 31 točk. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije