EVROPSKO PRVENSTVO

Ni šlo, Slovenke začele s porazom proti gostiteljicam

Danska je bila prepričljivo boljša.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen

Slovenske rokometašice so izgubile uvodno tekmo v danskem mehurčku. Gostiteljice zaključnega turnirja so bile premočne za njih, priložnost za napredovanje v glavni del turnirja bodo morale poiskati na nedeljski tekmi proti Francozinjam in torkovi proti Črnogorkam.

Iz skupine A bodo napredovale tri od štirih reprezentanc. Slovenija je nazadnje v drugem delu nastopila na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto, kar je tudi njena najboljša uvrstitev na dosedanjih šestih evropskih prvenstvih.

Slovenske rokometašice so bile v uvodnih sedmih minutah povsem enakovredne papirnatim favoritinjam. Po izidu 4:4 so se v slovenski ekipi pojavile prve razpoke, kar so Danke pridoma izkoristile in jim tri minute kasneje za štiri gole (4:8).

Slovenska zadrega je bila kratkotrajna, po delnem izidu 3:0 so po dveh golih Ljepoje in enem Lazovićeve povsem zadihale za ovratnik gostiteljicam zaključnega turnirja (7:8).

V nadaljevanju so malenkostno padle, v 20. minuti so znova zaostajale za štiri gole (8:12), dve minuti kasneje pa prvič na dvoboju za pet golov (9:14). V končnici prvega polčasa so se vendarle zbrale in ga končale z zaostankom dveh golov (12:14).
Bregarjeve varovanke so do 38. minute držale korak s trikratnimi evropskimi prvakinjami. Po izidu 17:19 niso bile kos visokemu ritmu, ki so ga vseskozi narekovale Danke. V 47. minuti je zaostanek narasel na sedem golov (18:25), tega primanjkljaja pa kljub nekaterim dobrim obdobjem v svoji igri do konca tekme niso nadoknadile.

V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Barbara Lazović in Nataša Ljepoja, ki sta dosegli po pet golov, enega manj je prispevala Tjaša Stanko.

»Borile smo se po svojih najboljših močeh, a gostiteljice turnirja so bile danes premočne. Med tekmo smo se jim nekajkrat približale, a nato naredile nepotrebne napake, kar so Danke izkoristile in nam ušle. Pred nami sta še dve tekmi, upam, da nam bo uspel preboj v drugi del tekmovanja,« je po dvoboju dejala Ana Gros.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas