REKORDERKA Z KOLAJNAMI

Janja Garnbret po neverjetni zmagi: »Upam, da sem vsaj malo razveselila Slovence, domačo Koroško«

Kot rekorderka po številu zlatih kolajn je že prišla na letošnje SP, na katerem je kar krepko izboljšala in popravila svoj lastni mejnik.
Fotografija: Janja Garnbret. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Janja Garnbret je z dvema zlatima in srebrno kolajno absolutna zmagovalka svetovnega prvenstva v športnem plezanju. Za konec prvenstva je zmagala še v kombinaciji balvanov in težavnosti. To je bila deseta kolajna na SP za 24-letno Korošico, osma zlata, za nameček pa je osvojila še vozovnico za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Garnbret je v PostFinance Areni v Bernu osvojila vse tisto, po kar je prišla v sončno in toplo Švico. Najbolj pomembna nagrada za vse dosežke in odlične nastope je osvojena olimpijska kvota.

image_alt
Veliko srce velike šampionke: Garnbretova bo velikodušno pomagala Sloveniji

Najboljši slovenski športni plezalki je tako kot pred štirimi leti na SP v Hachiojiju kot zmagovalki samostojne olimpijske discipline kot prvi pripadla tudi vstopnica za olimpijski nastop.

Garnbret je daleč najuspešnejša tekmovalka v karavani na SP. Kot rekorderka po številu zlatih kolajn je že prišla na letošnje SP, na katerem je kar krepko izboljšala in popravila svoj lastni mejnik.

Upam, da sem vsaj malo razveselila Slovence, domačo Koroško

»Upam, da sem vsaj malo razveselila Slovence, domačo Koroško,« je sporočila iz Berna. Ravno med prvenstvom so jo doletele novice o rušilnih poplavah v Sloveniji, ko je bila domača Koroška med najbolj prizadetimi regijami. »Ni bilo najlažje spremljati, kaj se dogaja doma, tako da upam, da sem vsaj delček s tem, kar sem pokazala na svetovnem prvenstvu, razveselila Slovence, domačo Koroško. V mislih sem z njimi. Upam, da gre tudi v Sloveniji na boljše. Želim si, da bi pomagala, tako da upam, da čim prej pridem domov in pomagam.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije