1. SNL

Nekoč zeleni Nejc je zdaj vijolični

V 30. krogu 1. SNL Maribor prvič zmagal s Simonom Rožmanom. Tekme so zaznamovale predvsem napačne odločitve sodnikov.
Fotografija: Kranjski sodnik Nejc Kajtazović, levo, je v Ljubljani nagnil jeziček na tehtnici na vijolično stran. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Kranjski sodnik Nejc Kajtazović, levo, je v Ljubljani nagnil jeziček na tehtnici na vijolično stran. FOTO: Jože Suhadolnik

Nogometni sodnik Nejc Kajtazović je slekel zeleno-beli dres in oblekel vijoličnega. Kranjčan je v Spodnji Šiški, kjer je v 30. krogu 1. SNL gostoval Maribor, dosodil eno od najbolj nenavadnih enajstmetrovk v tej sezoni in vijoličnim omogočil prvo zmago pod vodstvom trenerja Simona Rožmana. V 71. minuti je 18-letni Vid Koderman, eden od dveh najstnikov v začetni enajsterici Maribora, drugi je bil 17-letni Gal Gorenak, stekel v kazenski prostor in naletel (se zaletel) na (v) domačega branilca Davida Brekala.


Padel je, Kajtazović pa je pokazal na belo točko. Jan Mlakar je bil zanesljiv izvajalec najstrožje kazni. Ali pa izjemnega Kajtazovićevega darila, po katerem so vijolični privrženci v šali pripovedovali, da so naposled slekli »zelenega Nejca«, za katerega so vedno trdili, da je Olimpijin navijač, in ga oblekli v pravo barvo. »Enajstmetrovke ni bilo,« je bil jasen trener Brava Dejan Grabić, ki je dodal še nekaj napačnih sodniških odločitev. Osrečile so mariborskega trenerja Rožmana.
»Odločil sem se za mlado moštvo, želeli smo dvigniti energijo in jo prilagoditi nameri o rezultatsko uspešni igri. Za željo in borbo smo bili nagrajeni,« je po svoji prvi zmagi na vijolični klopi govoril srečni zmagovalec Rožman.

Na Bonifiki jezni na Obrenovića

Neposrečen sodniški konec tedna je imel tudi Rade Obrenović na primorskem derbiju na Bonifiki v Kopru. Bil je tako slab, kot je bila tekma. Izključitev Timoteja Dodleka po dveh rumenih kartonih je bila vse prej kot nogometna. Mariborčan v koprskem dresu si predvsem prvega rumenega ni zaslužil, drugi je sledil po istem kopitu. »Stopil sem do njega in mu zabrusil nekaj krepkih,« je bil tudi zaradi še nekaterih zmotnih sodniških odločitev vidno razburjen prvi mož koprskega kluba Ante Guberac, ki ga v še slabšo voljo spravljajo njegovi fantje. Koprčani izgubljajo boj za četrto mesto in vse kaže, da jih pot do Evrope vodi le skozi pokalno tekmovanje. Goričani niso znali izkoristiti skoraj pol ure številčne prednosti, saj v igri enajstih proti desetim niso našli načina, kako resneje ogroziti domačega vratarja Davida Adama. Tretji sodniški junak konca tedna Alen Borošak je obrnil ploščo v Kidričevem. Sosed iz Spodnjega Dupleka, ki je spomladi Aluminiju že pomagal do pomembne zmage v boju za obstanek, je bil zdaj neprizanesljiv do gostiteljev. Pri pravilno dosojeni enajstmetrovki za Tabor je strogo izključil domačega branilca Emirja Azemovića.


Najstrožja kazen z rumenim kartonom bi bila povsem dovolj. Domžalčane je prvi celjski strelec Filip Dangubić le izzval z mojstrsko samostojno akcijo in golom. Na zaostanek so odgovorili s hitropoteznim zasukom. Domžalčani so v prejšnjem krogu v petnajstih minutah dosegli tri gole pri podprvaku v Ljudskem vrtu, v soboto so jih proti prvakom za trojček potrebovali le enajst. Domžalčani se še ne morejo otresti štajerskih nasprotnikov. Že jutri ob 17.30 se bodo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja znova pomerili z Mariborčani, ki bodo v vlogi gostov. Tudi v drugem jutrišnjem pokalnem dvoboju ne bo veliko zemljepisnih premikov. Celje bo doma ob 15. uri gostilo vodilnega drugoligaša iz Radomelj. V sredo bosta še tekmi Drava : Koper (15.00) in Nafta : Olimpija (17.30). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije