1. SNL

Nejca sta ga pošteno lomila

Radomlje so v 11. krogu 1. SNL nokavtirale Olimpijo. Sodnik Kajtazović je imel v Stožicah obupen večer.
Fotografija: Mustafa Nukić, v sredini, je v Stožicah potegnil najkrajšo. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Mustafa Nukić, v sredini, je v Stožicah potegnil najkrajšo. FOTO: Jure Eržen

Pošteno sta ga »srala in usrala«. Marsikateri Olimpijin navijač si je namreč v soboto zvečer privoščil nekoliko močnejše besede. Zadnji Radomljani so v prvi tekmi 11. kroga 1. SNL v razburljivi desetminutni končnici poraz z 1:2 spremenili v zmago s 3:2 in pri tem imeli pomoč obeh Nejcev, zeleno-belega v vratih Vidmarja in glavnega sodnika Kajtazovića. Poraz zeleno-belih je s tesno zmago v Kidričevem izkoristil šišenski Bravo in ušel mestnemu tekmecu za tri točke. Nič ni bilo od pričakovane Olimpijine tretje zaporedne zmage, skoka na vrh lestvice in osmega zaporednega poraza Radomelj, toda posledice šokantnega zaključka so še hujše od le poraza: v sobotnem velikem derbiju v Ljudskem vrtu bo Olimpija igrala brez najboljših strelcev Mustafe Nukića in Almedina Ziljkića. »Pa kaj vam je. Uničili ste derbi,« se je še pred zadnjim sodnikovim žvižgom razburjal in čudil Kajtazovićevim odločitvam »po pravilih službe« brez kančka občutka domači trener Savo Milošević. Ni se motil, Nukićev prekršek za drugi rumeni karton v 82. minuti, ki je sprožil potres, je bila čista nesreča ali nerodnost, za katero rutinirani sodnik, kot je Kajtazović, ne bi smel vleči iz žepa kartona. Tudi rumeni karton za Ziljkića v sodniškem dodatku je bolj ali manj spadal v kategorijo slabe sodnikove presoje ali res slabega večera, v katerega je šel povsem nezbran in nepripravljen.


Kako oslabljena bo v derbiju Olimpija, razkriva strelska statistika: od Olimpijinih 17 golov v dosedanjem delu prvenstva sta jih Mustafa in Almedin zabila 11.

Rdeči karton za trenerja

A tudi drži, da prvega gola, ki ga je Nukić dosegel z bele točke, ne bi smelo biti, saj je Kajtazović zmotno ocenil stik gostujočega branilca Zvonimirja Blaića in strelca, ki je padel kot pokošen, čeprav je on stopil na branilčevo stopalo. Tudi Olimpija je s predstavo izzivala nesrečo, čeprav je Nukić tik pred odhodom na premor po znova lepi podaji Aldairja Baldeja atraktivno dosegel že šesti ligaški gol. Po sodniškem Nejcu je v srhljivi končnici stvari v svoje roke vzel še vratarski Nejc. Radomljanom je v 83. minuti z nespretnim posredovanjem pri izbijanju žoge podaril izenačenje. Tudi pri prvem gostujočem golu je bil asistent domači fant, Michael Pavlović. Žogo je po prej izgubljeni žogi Erica Boakyeja nerodno izbijal, pravzaprav jo je »nacentriral« za gol nekdanjega Olimpijinega upa Oliverja Kregarja. Darilo je spremenil v svoj prvi gol v 1. SNL.


Pavlović je imel prste vmes tudi pri tretjem golu Radomljanov. Spet je slabo izbijal žogo, ki jo je v nadaljevanju v mrežo mimo nemočnega Vidmarja z roba kazenskega prostora poslal Ivan Šarić. In tudi po tem golu je na svoj račun prišel Kajtazović. Celotno gostujočo klop je kar izstrelilo, stekli so se veselit gol z moštvom, davek čustvenega in zgodovinskega dogodka za Radomljane pa je plačal trener Rok Hanžič. Kajtazović mu je pokazal rdeči karton.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije