PLEZANJE

Ne, to ni pajek, to je naša Janja! Poglejte, kako pleza (VIDEO)

Garnbretova je bila najboljša v kvalifikacijah.
Fotografija: Janja Garnbret. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Janja Garnbret. FOTO: Matej Družnik

V kvalifikacijah tretje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju so bili uspešni štirje slovenski tekmovalci, Janja Garnbret pa je bila najboljša. Polfinale so si zagotovili še Anže Peharc s tretjim mestom (za Japoncema Kokorom Fudžijem in Tomoo Narasakijem) , Katja Debevec z 12. in Vita Lukan s 16.

Garnbretova je sezono svetovnega pokala odprla aprila z zmago v balvanskem plezanju v Meiringenu v Švici. Naslednjo balvansko tekmo, ki je bila v Salt Lake Cityju, je izpustila. A glede na prikazano v kvalifikacijah nove tekme v mestu ob Velikem slanem jezeru v ameriški zvezni državi Utah ima v balvanskem plezanju še vedno vse pod nadzorom.Garnbretova je uspešno strla vseh pet kvalifikacijskih balvanskih problemov, le v tretjem je za vrh potrebovala dodaten poskus. Garnbretova je bila sicer včeraj zelo hitra v kvalifikacijah hitrosti s sedmim časom (8,36 sekunde), nato pa je osvojila končno 15. mesto.

Peti slovenski tekmovalec na startu sobotnih kvalifikacij Gregor Vezonik je s tremi vrhovi obstal pred vrati polfinala na 24. mestu. Polfinale najboljše dvajseterice v vsaki od konkurenc se bo začel ob 19.15 po srednjeevropskem času, finale najboljših šest pa bo v noči na ponedeljek z začetkom ob 1.15.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije