Namesto Rusa zdaj pomaga Italijan

Jakov Fak s popotnico 5. mesta pripotoval v Ruhpolding. V slovenski biatlonski vrsti nočejo ničesar prehitevati.
Fotografija: Jakov Fak se bo zelo resno lotil prihajajočih tednov do svetovnega prvenstva. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Jakov Fak se bo zelo resno lotil prihajajočih tednov do svetovnega prvenstva. FOTO: Uroš Hočevar

Očitno je nordijski družini in ob njej še sorodni biatlonski v teh dneh zapisan nemški prostor. Slednja se je preselila iz Oberhofa v Ruhpolding, tudi skakalce čaka naslednja preizkušnja na jugu Nemčije (Titisee-Neustadt) in ne nazadnje so si slovenski tekači za naslednjo postajo po Dresdnu izbrali čez poldrugi teden Oberstdorf. Vsak ima svoje cilje, biatlonska vrsta pa si v Ruhpoldingu želi lepo odskočno desko v pričakovanju pokljuške predstave.

Preizkušnja na domači planoti, na kateri Jakov Fak zavoljo številnih dnevov v pripravljalnem obdobju pozna že sleherno smreko, se bliža, letošnja (od 23. do 26. t. m.) bo pod posebnim drobnogledom, saj bo zadnja na tem prizorišču pred svetovnim prvenstvom februarja 2021. A pri slovenski reprezentanci z glavnim trenerjem Urošem Velepcem nočejo ničesar prehitevati. Najprej namenjajo pozornost ruhpoldinškemu dogajanju, popotnici 5. mesta Jakova Faka v prestižnem skupinskem startu in 6. moške štafete razkrivata korak navzgor.

Podobno raven bi si želeli ponoviti tudi zdaj na Bavarskem, jo še malce dvigniti prihodnji teden na tekmi v domovini, nato pa najvidnejše dosežke zabeležiti na osrednjem tekmovanju te zime – svetovnem prvenstvu od 12. do 23. februarja v Anterselvi. Prav iz naše zahodne soseščine pa prihaja najnovejša okrepitev slovenskega biatlonskega tabora – serviser Bruno Maddalin. Premierno se je preizkusil že pred dnevi v Oberhofu, zdaj bo pomagal servisu tudi v Ruhpoldingu in nato še predvidoma naslednji teden na Pokljuki.

S Šaškinom še niso prekinili

Ni nikakršna skrivnost, da novinec, ki se je pridružil slovenskemu servisu pred sezono, Rus Valerij Šaškin, doslej naloge ni dobro opravil. Referenca kar 18 let dolgega sodelovanja z matično reprezentanco kot tudi priporočilo Fischerja, najbolj navzočega opremljevalca v svetovni biatlonski karavani, sta napovedala vse drugo kot niz spodrsljajev pri pripravi smuči, zaradi katerih je izpuhtelo v nič tudi precej pomembnih točk. Trenutno je doma, pogodbe pri zvezi z njim še niso prekinili.

A tekmovalci zdaj niso optimistični le zaradi prenovljenega servisa in nenehne januarske navzočnosti svojega dolgoletnega čarodeja za pripravo smuči Anžeta Globevnika, temveč tudi zaradi razmer za tekmo v Ruhpoldingu, ki je vnovič precej bolj prijazen kot pa deževno-megleni Oberhof. »Res pa je, da bo prav zaradi napovedano stabilnega vremena in odlično pripravljene proge nujna izjemna zbranost na strelišču. Tako pa je po navadi na tem prizorišču. Pred enim letom se je tu kar 26 tekmovalcev v sprintu odrezalo z učinkom brez zgrešene tarče. Najbrž bo zdaj podobno, morda bo med karavano še kakšen več na takšni ravni uspešnosti,« napoveduje glavni trener Uroš Velepec.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije