MLADINSKO EVROPSKO PRVENSTVO

Nadarjena slovenska karateistka ponovila lanski uspeh: poglejte si ta sprejem (VIDEO)

Edina Slovenka je, ki je na mladinskem evropskem prvenstvu v karateju drugič zapored osvojila odličje.
Fotografija: Ela Petan skupaj s trenerjem v klubu Sašem Vašem. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Ela Petan skupaj s trenerjem v klubu Sašem Vašem. FOTO: Osebni arhiv

Ela Petan (Fight Club Shony) je ponovila lanskoletni uspeh in na 49. mladinskem evropskem prvenstvu v Pragi na Češkem osvojila bronasto odličje. To je bilo edino slovensko odličje. 

image_alt
Gojijo tri olimpijske borilne discipline, pri njih se vadba začne že v vrtcu

»Ela je v prvem krogu premagala nasprotnico iz Romunije s 5 : 1, v drugem je z 1 : 0 premagala Estonko, v tretjem z 2 : 0 Izraelko, v polfinalu pa je s 7 : 8 klonila po veliki napaki sodnikov proti aktualni in vnovični evropski prvakinji Nini Kvasnicovi iz Slovaške. V finalu repasaža se je v boj za medaljo podala z Italijanko in jo jz nožno brco premagala prav v zadnji sekundi s 3 : 2 in v preteklem letu osvojila že svojo četrto veliko medaljo (zlato in bron iz svetovnega pokala ter dve bronasti evropski medalji). Ela je edina tekmovalka v zgodovini samostojne Slovenije, ki ji je na mladinskem evropskem prvenstvu uspelo osvojiti medaljo v dveh zaporednih letih,« je povedal njen trener Sašo Vaš.

Za Elo so v Pohanci organizirali sprejem pred domačo športno dvorano, pozdravit jo je prišlo veliko ljudi, posebno tistih, ki dihajo s klubom že od samega začetka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije