NOGOMET

Mura v vrh prek prebujene Olimpije

V 8. krogu 1. SNL bo najbolj vznemirljivo danes v soboški Fazaneriji, jutri pa v Kidričevem.
Fotografija: Soboški napadalec Mihael Klepač ni izpolnil strelskih pričakovanj trenerja Anteja Šimundže, zato je dobil okrepitev v Nardinu Mulahusejnoviću, s katerim bosta bržkone največja nevarnost za Olimpijine branilce. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Soboški napadalec Mihael Klepač ni izpolnil strelskih pričakovanj trenerja Anteja Šimundže, zato je dobil okrepitev v Nardinu Mulahusejnoviću, s katerim bosta bržkone največja nevarnost za Olimpijine branilce. FOTO: Voranc Vogel

Vrnitev v ligaški nogometni ritem ima sila slabo popotnico v reprezentančnem polomu, toda prvenstvena fronta lahko obrne krivulje nazadovanja. V 8. krogu 1. SNL je v ospredju derbi v Fazaneriji, kjer bodo gostovali zeleno-beli Ljubljančani, vodilni Koprčani pa bodo na jutrišnjem gostovanju proti Radomljam poskušali potrditi naslov prvaka prve četrtine. Danes bo še razburljivo v Celju, jutri pa tudi v Spodnji Šiški in Kidričevem.

Celje: Celje – Domžale (sobota, sodnik Rade Obrenović, 17.00): Derbi tekmecev v krizi za izhod iz krize in korak bliže vrhu bi lahko naslovili dvoboj nekdanjih prvakov. Eni in drugi imajo tudi poslanstvo vzgojiti čim več nadarjenih fantov, kar jim, če je merilo reprezentanca, ne uspeva prav dobro. Toda komu mar, ruskega šefa Celjanov Valerija Kolotila zanima posel, Domžalčani pa so se med odmorom razšli z Estoncem Mattiasom Käito, pripeljali pa Afričana, Srba, Hrvata ... Trenerja Dejana Đuranovića čaka težka naloga.

Murska Sobota: Mura – Olimpija (Slavko Vinčić, 20.15): Zdaj se začenja zares, za prvake peklenski ritem tekem doma in v Evropi, za Ljubljančane pa za preboj na vrh. Sobočanom točka ne bo zadovoljila apetitov, ki jih je povečal odličen start v črno-belem dresu napadalca Nardina Mulahusejnovića. Zaželel si ga je Ante Šimundža. Pri Muri so si nakup lahko privoščili zaradi odlične denarne žetve v Evropi, pri Olimpiji pa so optimisti, ker je imel Savo Milošević na voljo veliko časa za uigravanje. Tretja zmaga v nizu bi Olimpijo resnično dvignila do šampionskih višav.



Ljubljana: Bravo – CB24 Tabor (nedelja, David Šmajc, 15.00): Če je pri Sežancih še vsaka čudna kadrovska poteza šla skozi, je z menjavo trenerja – Dušan Kosić namesto Igorja Božiča – vse prej kot logična. Razen tega, da sta direktor Tabora Davor Škerjanc in Kosić še iz Olimpijinega obdobja na ti. Kosić je bil brez dela zaradi tega, ker je visoko postavil svojo ceno. Zdaj jo Sežanci lahko plačajo?! Ali je Kosić tip trenerja za Tabor?

Kalcer Radomlje – Koper (nedelja, Dragoslav Perić, 17.00): Tekme se bolj bojijo Koprčani, a točke bolj potrebujejo Radomljani, ki so iz tekme v tekmo bliže vlogi glavnih kandidatov za izpad. Doslej so bili na igrišču veliko boljši od seštevka točk. Koprčani zagotavljajo, da so na trdnih tleh, da so si drugi tekmeci že tako razdelili vloge, ki naj bi jima pripadale. Spretnost, znanje in še sreča pa jim vendarle napovedujejo lepšo prihodnost.

Kidričevo: Aluminij – Maribor (Nejc Kajtazović, 20.15): Kidričani še čakajo na prvo zmago, Mariborčani pa na stabilnost in zaupanje navijačev. Nihanja v igri so prevelika, kadrovsko-taktične odločitve pa predvsem neverodostojne. Tudi zadnja z menjavo Aleša Kačičnika, sicer zvestega pomočnika trenerja Simona Rožmana, z Radovanom Karanovićem je nepojasnjena z »neatevem«, kot bi odgovorili Štajerci. Vijolična vojska bo pomirjena le, če bo rešitelj v podobi strelske okrepitve ​Ognjen Mudrinski zabijal gole. Zato je tudi prišel v Ljudski vrt.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije