CORTINA D'AMPEZZO

Mowinckel zmagala na superveleslalomu, Štuhec s 13. mestom do izida sezone

Ilka Štuhec je dan po zmagi na smuku odpeljala svoj najboljši superveleslalom v svetovnem pokalu v štirih letih.
Fotografija: Ilka Štuhec (arhivska fotografija). FOTO: Sergei Belski, USA Today Sports
Odpri galerijo
Ilka Štuhec (arhivska fotografija). FOTO: Sergei Belski, USA Today Sports

Norvežanka Ragnhild Mowinckel je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Cortini d'Ampezzo. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Cornelia Hütter (+0,30), tretje domačinka Marta Bassino (+0,47). Ilka Štuhec (+0,96) je dan po zmagi na smuku s 13. mestom odpeljala svoj najboljši superveleslalom v svetovnem pokalu v štirih letih.

Za zgodbo dneva je poskrbela Norvežanka, ki je postala prva norveška zmagovalka superveleslalomov na progi Olympia delle Tofane.

Tridesetletnica je prišla do svoje prve zmage v sezoni, druge superveleslalomske po zmagoslavju na finalnem superveleslalomu minule sezone na prizorišču svetovnega prvenstva prihodnji mesec, sicer na moški progi v Courchevelu.

Olimpijska podprvakinja iz Pyeongchanga (2018) v smuku in veleslalomu je vpisala svojo tretjo zmago v svetovnem pokalu, še eno ima tudi v veleslalomu. Norvežanka je prišla do svojih 11. stopničk v svetovnem pokalu, šestih superveleslalomskih.

Z zmago na peti tekmi sezone v tej disciplini je prevzela tudi mesto vodilne v posebnem seštevku.

Prvič med najboljših 15 to sezono

Znova je navdušila edina slovenska tekmovalka v ženskih hitrih disciplinah. Le dan po jubilejni deseti zmagi v svetovnem pokalu, ko je premagala smukaško konkurenco, se je v Dolomitih izkazala tudi v superveleslalomu. Prvič v tej sezoni se je uvrstila v najboljšo petnajsterico na tekmah v tej disciplini.

Šampionka iz Maribora je odpeljala najboljši superveleslalom v konkurenci svetovnega pokala po dvojni zmagi 18. in 19. decembra, ko je v Val Gardeni slavila v smuku in superveleslalomu.

S tekmami v Cortini se končuje tekmovalni spored v hitrih disciplinah za ženske pred svetovnim prvenstvom. V Meribelu v Franciji bodo naslov svetovne prvakinje v superveleslalomu delili na slovenski kulturni praznik 8. februarja. Boji za naslov svetovne prvakinje v smuku, na katerem bo Štuhec napadala še tretjo krono v kraljevski disciplini po SP v letih 2017 in 2019, pa bodo v Meribelu 11. februarja.

Koliko točk je zbrala Štuhčeva

Vodilna smučarka zime, Američanka Mikaela Shiffrin, je po koncu tedna v Dolomitih po četrtem in dveh sedmih mestih zbrala že 1317 točk za skupni seštevek svetovnega pokala.

Prva izzivalka, Slovakinja Petra Vlhova, ki je Cortino izpustila, na drugem mestu zaostaja že 521 točk. Najboljša Slovenka v skupnem seštevku zime Štuhec ima na desetem mestu 408 točk. Na 11 tekmah v tej zimi je zbrala več točk, kot jih je osvojila v zadnjih dveh sezonah skupaj.

Štuhec je v smukaškem seštevku druga najboljša takoj za Italijanko Sofio Goggia, ki je po padcu na sobotnem smuku današnji superveleslalom preventivno odpovedala zaradi bolečin v kolenu. Slovenska šampionka je na smukih znova zelo prepričljiva z rezultati, kot so dvakrat peto mesto, dvakrat drugo mesto in enkrat prvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije