NBA

Miami izgubil tudi drugo tekmo finala

Moštvo Los Angeles za osvojitev prvenstva potrebuje še dve zmagi.
Fotografija: FOTO: Kim Klement, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Kim Klement, Usa Today Sports

Lakersi so tudi v drugi tekmi finala končnice lige NBA brez težav ugnali Miami Heat s 124 : 114. Miami je igral brez poškodovanih Gorana Dragića in Bama Adebaya. Prvo četrtino je Los Angeles dobil z 29 : 23, drugo z 39 : 31, tretjo je z 39 : 35, zadnja pa je bila izenačena 21 : 21.

Spet kraljevala naveza LeBron James in Anthony Davis

Najboljši strelec Miamija je bil Jimmy Butler s 25 točkami, Kelly Olynyk jih je dosegel 24, Tyler Herro pa 17 . Pri Los Angelesu je spet kraljevala naveza LeBron James in Anthony Davis. James je dosegel 33 točk, Davis pa 32.

Naslednja tekma bo ob 1.30 v ponedeljek po srednjeevropskem času. Trener Miamija Erik Spoelstra je pred drugo tekmo dejal, da Dragić s poškodovanim stopalom in Adebayo, ki ima težave z ramo in vratom, ne bosta igrala. Ni pa povedal ničesar za prihodnje tekme.

Starševska vloga Spoelstre

»Razen trenerske sem moral zadnjih 24 ur igrati tudi neke vrste starševsko vlogo starša. Oba sta res izjemna. Oba si želita igrati in sem moral za nocoj vzeti odločitev iz njunih rok,« je dejal trener Miamija Erik Spoelstra in pustil odprta vrata za igranje Dragića in Adebaya v prihodnje. »O tem, kaj bo jutri, ne bom govoril.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije