TOUR DE FRANCE

Mezgec v nevarnem begu, na koncu peti

Tadej Pogačar je rumeno majico varno pripeljal na cilj v glavnini.
Fotografija: Tadej je varno v cilj pripeljal tudi v 12. etapi. FOTO: Stephane Mahe, Reuters
Odpri galerijo
Tadej je varno v cilj pripeljal tudi v 12. etapi. FOTO: Stephane Mahe, Reuters

Nemec Nils Politt je zmagovalec 12. etape dirke po Franciji od Saint-Paul-Trois-Chateauxja do Nimesa (159,4 km). Peto mesto je pripadlo Luki Mezgecu. Ubežniki so v cilj pripeljali skoraj 16 minut pred glavnino. V njej je bil tudi Tadej Pogačar. V generalni razvrstitvi ima pet minut in 18 sekund prednosti pred Rigobertom Uranom (EF Education-Nippo). Tretji je Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Po nekaj uvodnih napadih v bočnem vetru je hitro postalo jasno, da bo zmagovalec današnje preizkušnje prišel iz skupine 13 ubežnikov. Ti niso bili nevarni v generalni razvrstitvi, med njimi pa se je znašel tudi Mezgec (BikeExchange), ki je bil na koncu peti (+ 2:06). Štirje kolesarji so se nato odlepili in med seboj obračunali za zmago v etapi. Drugo mesto je pripadlo Špancu Imanolu Ervitiju (Movistar), tretji je bil avstralski debitant na Touru Harry Sweeney (Lotto Soudal). Oba sta zaostala 31 sekund. Pred tem je Nemec zmagal zgolj še v četrti etapi dirke po Nemčiji pred tremi leti. Tisto preizkušnjo je v skupnem seštevku dobil Matej Mohorič (Bahrain Victorious).

V petek bo na sporedu še ena tranzicijska etapa proti Pirenejem. Kolesarji bodo morali na poti od Nimesa do Carcassonna premagati relativno ravninskih 219,9 km, znova pa je pričakovati boj za etapno zmago bodisi med ubežniki bodisi med sprinterji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije