LIGA PRVAKOV

Messi potrebuje Iniesto

V nogometni ligi prvakov bomo drevi dobili še zadnja četrtfinalista Bayern je tako rekoč že naprej, Barcelona in Chelsea sta pri 1:1.
Fotografija: Andres Iniesta je gonilna sila Barcelone. Foto: AP
Odpri galerijo
Andres Iniesta je gonilna sila Barcelone. Foto: AP

LJUBLJANA – Ali bo nogometašem Barcelone ob sojenju Damirja Skomine s slovenskimi kolegi uspelo unovčiti ugodno izhodišče s prve tekme osmine finala lige prvakov, ko so v Londonu s Chelseajem remizirali 1:1? To je ta hip najbolj vznemirljivo vprašanje na evropski nogometni sceni, če upoštevamo, da ima v drugi današnji povratni tekmi Bayern doma neulovljivo prednost v dvoboju z Bešiktašem (5:0). Medtem ko Barcelona odločno stopa tudi proti novemu naslovu španskega prvaka, se Chelsea še naprej muči v angleškem prvenstvu, kjer je na petem mestu zunaj kroga ekip, ki bodo imele pravico nastopa v ligi prvakov. Londončani so izgubili kar tri od zadnjih petih prvenstvenih tekem, zato se še toliko bolj trese stolček italijanskega trenerja Antonia Conteja.

Andres Iniesta je gonilna sila Barcelone. Foto: AP
Andres Iniesta je gonilna sila Barcelone. Foto: AP

V Barceloni pa najbolj trepetajo zaradi poškodbe desne stegenske mišice pri Andresu Iniesti, ki je še vedno motor ekipe, s čimer Lionelu Messiju iz tekme v tekmo omogoča, da odloča o rezultatih dvobojev v ključnih trenutkih. Tako je bilo tudi v Londonu, ko mu je podal za izenačenje na 1:1. Triintridesetletni Iniesta je sicer v ponedeljek brez težav opravil celoten trening z ekipo. »Iz dneva v dan sem vse bližje,« je bil kratek in jedrnat kapetan blaugrane. Trener katalonskega velikana Ernesto Valverde je potrdil, da je Iniesta unikaten igralec, a da ima spodobni zamenjavi zanj v Andreju Gomesu, ki mu sicer del navijačev redno žvižga, in Denisu Suarezu. Zimska okrepitev iz Liverpoola Philippe Coutinho v ligi prvakov nima pravice nastopa, ker je v tem tekmovanju že igral za rdeče z Otoka. Vsi upajo, da bo Iniesta ob 20.45 vendarle na igrišču in tako pomagal k uvrstitvi v četrtfinale LP, to pa bi bila tudi lepa obogatitev proslavljanja rojstva tretjega Messijevega sina, Cira. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije