Mayerju kombinacija v Wengnu, Čater šesti

Točke svetovnega pokala sta osvojila še Miha Hrobat in Klemen Kosi, ki sta zasedla 21. oziroma 27. mesto. Svetovni podprvak v tej disciplini Štefan Hadalin je povozil količek.
Fotografija: Martin Čater. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Martin Čater. FOTO: Reuters

Avstrijec Mattias Mayer je zmagovalec druge letošnje alpske kombinacije svetovnega pokala alpskih smučarjev v Wengnu. Mayer je bil najhitrejši v smuku, z zelo dobrim slalomom pa je ohranil sedem stotink sekunde prednosti pred Francozom Alexisom Pinturaultom, 19. po smuku. Tretje mesto je zasedel Francoz Victor Muffat-Jeandet.

Mayer je zabeležil prvo zmago v alpski kombinaciji, drugo letošnjo in sedmo v karieri. Doslej se mu slalomski nastopi na kombinacijskih preizkušnjah niso posrečili, tokrat pa je vožnjo opravil z odliko.

Zelo dobra vožnja

»Čutil sem nekaj pritiska, ampak moral sem napasti. Veseli me, da sem prišel do cilja tudi v slalomu. V zgornjem delu mi je vožnja dobro uspela, na strmini pa sem imel nekaj težav. Za moje razmere mi je uspela zelo dobra vožnja,« je za nemški Bild dejal olimpijski prvak v superveleslalomu.

Od Slovencev je bil najboljši Martin Čater. V smuku je zasedel šesto mesto, ki ga je obdržal tudi po slalomu. S tem je izenačil svoj najboljši izid v svetovnem pokalu, šesti je že bil v superveleslalom v Kvitfjelu leta 2017.

Čater: Imam še nekaj rezerv

»V Wengnu se zelo dobro počutim. Všeč so mi mesto, smučišče in vzdušje, najbrž sem tudi zato tu tako uspešen. Tako v smuku kot slalomu sem odpeljal solidno. Imam pa še nekaj rezerv in upam, da se bo jutri znova dobro izšlo,« je po kombinaciji dejal 27-letni Celjan.

Točke svetovnega pokala sta osvojila še Miha Hrobat in Klemen Kosi, ki sta zasedla 21. oziroma 27. mesto. Svetovni podprvak v tej disciplini Štefan Hadalin je bil po smuku 30., napad na višja mesta pa se mu v slalomu ni izšel, saj je že kmalu povozil vratca in je tako ostal brez uvrstitve.

Vrhunski rezultat

»Super Martinov rezultat. Smučanje in pristop. Z malenkost bolj sproščenim slalomskim nastopom bi lahko iztržil še kaj več, ampak takšnemu vrhunskemu rezultatu se ne gleda v zobe,« je po tekmi pristavil Grega Koštomaj, ki je na trenerskem mestu nasledil Petra Pena.

»Ta rezultat je spodbuda za naš celotni smukaški tabor. Spodbudni so bili že treningi in verjamem, da se bodo fantje v soboto, če bodo pogoji dobri, izkazali,« je zaključil nekdanji trener Ilke Štuhec.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je vodstvo po današnji tekmi prevzel Pinturault. Norvežana Henrika Kristoffersena, ta v kombinaciji ni nastopil, je prehitel za dve točki (613 – 611).

Spored v Wengnu se bo nadaljeval s klasično smukaško preizkušnjo v soboto ob 12.30, v nedeljo pa bo še slalomska preizkušnja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije