NOGOMET

Maščevanje zmajev, Kraševci ponižali vijolične

Vodilno moštvo 1. SNL je Rudarju nasulo kar pol ducata golov. Novinec Tabor iz Sežane v drugem polčasu dotolkel Maribor.
Fotografija: Hrvat Bojan Knežević se je ob ognjenem krstu v dresu Olimpije izkazal z golom in všečno igro. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Hrvat Bojan Knežević se je ob ognjenem krstu v dresu Olimpije izkazal z golom in všečno igro. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Nogometaši Olimpije so se hudo znesli nad velenjskim Rudarjem in se mu po svoje oddolžili za poraz v osmini finala pokalnega tekmovanja, v katerem so jih knapi presenetljivo izločili in jim onemogočili branjenje lovorike iz prejšnje sezone. Za zmaje je to še bolj boleča izkušnja, ker gre za zadnjeuvrščeno moštvo elitne druščine, ki je po 14 krogih še brez zmage, s pičlimi petimi točkami ždi na dnu lestvice in ne kaže nobenih znakov, da bi se lahko kmalu dvignilo po lestvici. Hud polom so včeraj doživeli tudi Mariborčani, ki so kar z 1:4 klonili pred igralci Tabora iz Sežane.

Vukušić dvakrat in na počitek

...
...
Olimpija je že ob polčasu vodila s 4:0, z zadetkom ob debiju se je izkazal Bojan Knežević, ob Luki Menalu in Endriju Čekičiju tretji član ljubljanske zasedbe, ki je prišel iz zagrebškega Dinama. Knežević še ni povsem pripravljen za vrhunske predstave, a je pokazal prefinjeno tehniko, taktično izobraženost in nogometno širino. Trener Safet Hadžić je tokrat svoje varovance spremljal s tribune, kjer bo moral biti še na naslednjih dveh tekmah zaradi izključitve krog prej. »Ko je ekipa dobra in je pozitivno vzdušje, Olimpije ni težko voditi. Verjamem v svoj trenerski štab, igralci so zreli, pred tekmo vedo vse in mi preprosto igramo svoj slog nogometa,« je dejal Hadžić in pokomentiral še razplet dvoboja: »Zasluženo smo zmagali. Menim, da je Rudar v resnih težavah in da to ni bila realna podoba ekipe. Mi bi lahko bili še hitrejši in agresivnejši, vendar pa smo hitro dosegli gole, v nadaljevanju je bilo veliko igre s podajami.« Prvi strelec lige Ante Vukušić, ki je tokrat zabil dva gola, ni bil najbolj srečen, ko je moral v 62. minuti na klop. »Malce mora varčevati z močjo pa tudi manjše težave s poškodbo ima. Vsi bi radi igrali in zabijali, imajo osebni interes, jaz pa moram gledati širše. Potrebovali ga bomo tudi v prihodnji tekmi z Aluminijem, ki bo povsem drugačna,« je pojasnil Hadžić.

Trener Rudarja Jaroš pobegnil

Nad Rudar se je zgrnilo toliko črnih oblakov, da bi jih težko razpihal tudi zelo močan veter upanja. Knapi so že z Mariborom konec septembra izgubili z 0:5, najhujši poraz v sezoni pa si delijo s Triglavom, ki je konec avgusta doma prejel šest zadetkov od Celja. Obrambi Velenjčanov ni pomagalo, da se ji je med tednom pridružil izkušeni hrvaški štoper Mislav Anđelković. Moštvo iz Šaleške doline ni pokazalo niti kančka rudarske zagnanosti in agresivnosti. Trener Nikola Jaroš ni dvignil ekipe, po tekmi v Stožicah je ekspresno zapustil uradne prostore, se usedel v svoj avtomobil in odpeljal. Brez izjave za medije, brez sicer po pravilih obveznega sodelovanja na novinarski konferenci po tekmi. Vodstvo Rudarja pred sedmo silo ni poslalo pomočnika niti kapetana. Še več, niti jutro po tekmi se jim ni zdelo vredno komunicirati o tekmi v glavnem mestu s svojimi privrženci na klubski spletni strani in profilu na instagramu. Vse to kaže na vnovičen razpad sistema v klubu z bogato tradicijo, ki ga vodi lokalni politik (stranka SD) in poklicni podžupan Velenja Peter Dermol.

Triglav močan, Celje srečno

Mitja Lotrič je prva violina v igri Celja, levji delež je prispeval tudi k zmagi nad Domžalčani. FOTO: Tadej Regent
Mitja Lotrič je prva violina v igri Celja, levji delež je prispeval tudi k zmagi nad Domžalčani. FOTO: Tadej Regent
Na ravnici je kranjski Triglav odščipnil dve točki favorizirani Muri, ki je dvakrat lovila gol zaostanka, tako da so bili črno-beli na koncu zadovoljni z osvojeno točko. »Rezultat je pravičen,« je potrdil trener Mure Ante Šimundža. Gorenjci so bili nagrajeni za bojevit pristop in pogum, njihova igra ima glavo in rep, res pa se ob vodstvu ne znajdejo najbolje in zapadejo v krizo. To se jim je zgodilo tudi na prejšnji tekmi z Olimpijo, kjer so vodili z 2:0 in na koncu izgubili. No, napredek je viden.

V Celju je spet blestel prvi podajalec lige in eden najboljših strelcev ter kapetan rumeno-modrih Mitja Lotrič (gol in asistenca). S soigralci je sicer zelo dobrim Domžalam srečno in spretno onemogočil dolgo pričakovani vzlet. »Najpomembneje je, da smo zmagali. Fantje so vložili svoj maksimum, precej stvari v igri pa ni bilo na želeni ravni, to bomo poskušali izboljšati,« je dejal strateg Celjanov Dušan Kosič. Trener Domžalčanov Andrej Razdrh se je jezil nad individualnimi napakami nekaterih svojih igralcev: »Izgubili smo po udarcu in pol tekmecev. Dogajajo se nam kardinalne napake, neumnosti se ponavljajo že dolgo. Na drugi strani smo imeli toliko priložnosti, da bi morali zmagati. Bili smo boljši v igri.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije