SLOVITI SMUK

Martin Čater s sijajno predstavo v Wengnu povsem blizu vrha

Šesto mesto je njegov drugi najboljši izid kariere.
Fotografija: Martin Čater je izkoristil dobro startno številko. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters
Odpri galerijo
Martin Čater je izkoristil dobro startno številko. FOTO: Leonhard Foeger, Reuters

Slovenski smukač Martin Čater se je na slovitem smuku v Wengnu zavihtel tik za najboljše, na šestem mestu ga je od stopničk ločilo le 22 stotink sekunde. Celjan je bil od zmagovalca preizkušnje Avstrijca Vincenta Kriechmayrja 66 stotink sekunde počasnejši.

Čater je že na petkovem smuku, ki je bil sicer na skrajšani progi, osvojil 10. mesto in znova potrdil, da mu ta klasika zelo leži. Izkoristil je dobro startno številko (4) in ob prihodu v cilj je za švicarskim asom Beatom Feuzom zaostal zgolj 32 stotink sekunde, za takrat tretje mesto.

Slovenec je nato izgubil zgolj še tri mesta za drugi najboljši dosežek na specialnih smukih v karieri po zmagi v Val d'Iseru leta 2020. Čater je postal komaj drugi Slovenec po Andreju Jermanu z uvrstitvijo v prvo šesterico na smukih v Wengnu, v smukaškem seštevku pa skočil na 15. mesto.

Dosežek Čatra je dopolnil Boštjan Kline, ki je v precej slabših razmerah osvojil 20. mesto. Tretji Slovenec na startu Miha Hrobat je s startno številko 44 smuk končal na 33. mestu (+3,78).

Sporna zmaga?

Zmaga Kriechmayrja bi sicer lahko bila sporna. Zaradi karantene po okužbi z novim koronavirusom je Avstrijec izpustil oba treninga smuka, kar je osnovni pogoj za nastop na smuku za svetovni pokal. Pri Avstrijcu so tako nekoliko upognili pravila.

Drugo mesto je pripadlo Feuzu, tretje pa je iztržil Italijan Dominik Paris, ki je mojstrsko odpeljal spodnji del ter je v cilju za zgolj desetinko zaostal za Feuzem. Paris je s tretjim mestom znova prevzel mesto vodilnega v smukaškem seštevku.

Letošnji 92. pokal Lauberhorn se bo sklenil v nedeljo s slalomom.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas