MOTO GP

Marquez v Le Mansu niz zmag podaljšal na tri in ujel Stonerja

Naslednja dirka bo preizkušnja v Mugellu 3. junija.
Fotografija: FOTO: Afp
Odpri galerijo
FOTO: Afp

LE MANS – Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v Le Mansu. Na peti dirki sezone elitnega razreda motoGP je bil drugi Italijan Danilo Petrucci (Ducati), tretji pa njegov rojak Valentino Rossi (Yamaha).

Marquez je s tretjo zaporedno zmago v sezoni še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, kjer ima zdaj 95 točk. Na drugem mestu je njegov rojak Maverick Vinales, ki je bil danes sedmi, ima pa 59 točk, tretji je Francoz Johann Zarco, ki je danes je odstopil, z 58, četrti pa Rossi s 56. Zarco je upal, da bo postal prvi Francoz z zmago na dirki v prestižnem razredu v Le Mansu. Dobro mu je kazalo predvsem po sobotnih kvalifikacijah, ko si je priboril najboljši startni položaj pa tudi še na začetku dirke, čeprav je vodstvo kmalu izgubil. A padec v osmem krogu, ko se je z Marquezom boril za drugo mesto, je pomenil konec teh sanj.

Precej bolj zadovoljen je bil na koncu Marquez. Svetovni prvak ni začel najbolje, a se je prebil v vodstvo in tam ostal do konca. S tem je niz zmag podaljšal na tri, se s 36 točkami naskoka še utrdil na prvem mestu skupnega seštevka, obenem pa se izenačil z Avstralcem Caseyjem Stonerjem – zdaj imata oba po 38 zmag v kraljevskem razredu.

Naslednja dirka bo preizkušnja v Mugellu 3. junija. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije