NOGOMET

Maribor le ogrevanje za derbi v Stožicah

Danes in jutri vseh pet tekem 3. kroga slovenskega nogometnega prvenstva. Novi trener vijoličnih Mauro Camoranesi ve, da kot uspeh šteje le naslov prvaka.
Fotografija: Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov (desno) je odrešenika našel v Mauru Camoranesiju. FOTO: Grega Wernig
Odpri galerijo
Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov (desno) je odrešenika našel v Mauru Camoranesiju. FOTO: Grega Wernig

Ligaški premor je prinesel svež veter v Ljudski vrt, kjer bo v današnji uvodni tekmi 3. kroga v 1. SNL vijolične kot trener prvič vodil svetovni prvak Mauro Camoranesi. A derbi kroga bo jutrišnja tekma v Stožicah, kjer bo Olimpija gostila razigrano Muro. Danes bo prvo zmago lovil prvak Celje, jutri bosta še tekmi v Sežani in Novi Gorici.

Maribor: Maribor – Bravo (sobota, sodnik Matej Jug, 18.00): »Maribor bo takšen, kot mora biti,« je Argentinec všečno sporočil navijačem in jih opozoril, da ne bo čez noč spremenil vsega. Camoranesijeva miselnost je prijetna osvežitev po komunikacijsko nespretnih ali težkih Darku Milaniču in Sergeju Jakiroviću. Vseh medijskih pritiskov vajeni Camoranesi ve, da bo njegovo usodo in morda kariero krojila uspešnost na igrišču. Ta je za Maribor le naslov prvaka.

Celje: Celje – Domžale (Damir Skomina, 20.15): Celjani so vselej začeli slabo in končali dobro. Res je, ampak nikoli niso začeli kot prvaki in niso bili tako dolgo v Evropi in še kaj bi se našlo. Prodali so najboljšega strelca Daria Vizingerja. Nič ne de, na vidiku je še več denarja. Evropa bo navrgla čez milijonov evrov, približno milijon je prinesla Vizingerjeva prodaja, vstop ruskega vlagatelja pa zagotavlja dodatno finančno stabilnost. Domžale so bile v prvih tekmah bliže stagnaciji kot napredku.



Sežana: CB24 Tabor – Aluminij (nedelja, Slavko Vinčić, 16.00): Sežanci so imeli dober nos z izbiro trenerjev. Andrej Razdrh, Almir Sulejmanović in Camoranesi so opravili svojo nalogo pozitivno, kako jo bo novinec Goran Stanković? Učil se je ob znanih imenih (Tomaž Kavčič), samostojno in na nižji ravni je že deloval v članski konkurenci (nižjeligaših), a preskok od Olimpijinih mladincev do Taborjevih članov je velik. Aluminij je zdrav in natreniran.

Nova Gorica: Gorica – Koper (Nejc Kajtazović, 18.00): Vrnitve v prvoligaški raj so bili veseli vsi, ki vedo, kako pomembna za slovenski nogomet sta primorska kluba. Goričani so nekoč že začeli iz nič in prišli na vrh. A imeli so izjemen rod doma vzgojenih igralcev z odličnimi tujci. Zdaj ni denarja, je pa veliko volje in upanja, da bo bolje. Koprčanom manjkajo domači mojstri. Najboljši so bili – kot Goričani – takrat, ko so imeli jedro moštva iz domačih fantov. Zaradi popovirusa jih ni, na nove bo treba ob obilo potrpežljivosti čakati še nekaj sezon.

Ljubljana: Olimpija – Mura (Roberto Ponis, 20.15): Ve se, v kakšnem stanju je Mura, Olimpija pa je vse prej ko prebrana knjiga. Dva tedna naj bi zadostovalo za uglasitev zasedbe, ki jo je športni direktor Mladen Rudonja zakrpal s tujci. In še jo bo, če bo prodaja Endrija Čekičija ter Anteja Vukušića uspešna. Za oba je bolje, da gresta, ker še spadata v kader nekdanjega trenerja. Še posebno je beg iz Ljubljane rešitev za Vukušića, ki ne bo ponovil takšne sezone, kot jo je imel. Vtis po dveh tekmah je, da se bo Olimpija lahko vmešala v boj za prvaka, ne glede na to, da je proti Vikingurju imela več sreče kot pameti, proti – po ​Milanu Mandariću – tretjeligaškem Kopru pa je bila brezzoba. S predsednikovimi ocenami pa se ve, kako je: zjutraj tako, zvečer drugače.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije