EVROPSKE IGRE

Maja Mihalinec zlata v teku na 100 metrov

Za osebnim rekordom je zaostala dve stotinki.
Fotografija: Maja Mihalinec. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Maja Mihalinec. FOTO: Facebook

MINSK – Tretji dan evropskih iger v Minsku se je Slovenija okitila s prvim zlatim odličjem. Zmagala je Maja Mihalinec na 100 metrov s časom 11,36 sekunde. Za osebnim rekordom je zaostala dve stotinki, za 12 stotink pa za normo za svetovno prvenstvo, ki bo med 28. septembrom in 6. oktobrom letos v Dohi.

»Razmere niso bile ne dobre ne slabe, zato moram biti zelo zadovoljna tako z uvrstitvijo kot tudi s časom. V teku imam še rezerve, tehnično ni bil idealen, od 10. do 20. metra sem se lovila. Tukaj imam še eno priložnost, da dosežem še boljši rezultat in da se vsaj približam normi za SP,« je bila dobre volje Mihalinčeva.

Potihem pričakovala medaljo

»Glede na rezultate sem si jo želela, vedela sem, da je dosegljiva. Letos imam sedmi rezultat v Evropi, tukaj pa manjka le špica. Je pa bilo nekaj zelo dobrih konkurentk, tako, da lahko rečem, da mi je uspel lep dosežek, « je ponosna slovenska sprinterka, ki je kar dolgo čakala, da se je lahko veselila dosežka.

Način tekmovanja je bil sicer zelo neobičajen, tekmovalke so bile namreč razdeljene v štiri skupine (ni bilo polfinalov ne finala).. Svoj nastop je Maja opravila po 14. uri, zadnja skupina pa kar šest ur pozneje.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije