EURO 2020

Madžari osvojili veliko točko proti svetovnim prvakom, Nemci nadigrali branilce naslova

Francozi, ki so sicer imeli premoč na igrišču, so si s četrto točko bržkone že zagotovili nastop v izločilnih bojih.
Fotografija: FOTO: Bernadett Szabo, Pool Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Bernadett Szabo, Pool Reuters

Na prvi sobotni tekmi evropskega nogometnega prvenstva je v skupini F prišlo do velikega presenečenja. Na polni Puskas areni v Budimpešti svetovni prvaki Francozi niso strli odpora Madžarov, izid tekme je bil 1 : 1. Madžari so v sodniškem podaljšku prvega dela z golom Attile Fiole povedli, v 66. minuti je izenačil Antoine Griezmann.
 
Francozi, ki so sicer imeli premoč na igrišču, so si s četrto točko bržkone že zagotovili nastop v izločilnih bojih, Madžari, ti so prvo tekmo proti Portugalski izgubili z 0 : 3, bodo to iskali v zadnjem krogu na gostovanju v proti Nemčiji.

Nemci prepričljivo 

Nemška nogometna reprezentanca si je hitro opomogla po porazu na uvodu evropskega prvenstva proti Franciji. Na drugi tekmi, v obračunu skupine F z branilci naslova Portugalci, je pokazala odlično predstavo in zmagala s 4 : 2 (2 : 1). Nemški navijači so bili v zadnjem času nekoliko razočarani s predstavami svoje reprezentance, a po obračunu s Portugalsko so lahko boljše volje.

Njihovi ljubljenci so prvih 60 minut kazali zelo dobro predstavo, ki so jo na koncu kronali z zmago, ki jih je povsem približala napredovanju v osmino finala. Zdaj imajo isto število točk kot Portugalci, za točko zaostajajo za Francozi, Madžarom, s katerimi se bodo pomerili v zadnjem krogu predtekmovanja, pa bežijo za dve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije