NBA

Luka Dončić znova neustavljiv, a dobil je hud udarec (VIDEO)

Slovenski košarkarski čudežni deček v Phoenixu izenačil strelski rekord.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić je znova zablestel v polnem sijaju. Njegov Dallas je zmagal v Phoenixu s 120 : 113, Ljubljančan pa je za tekaško moštvo drugič v tej sezoni dosegel svojih rekordnih 42 točk. Izjemni predstavi je dodal še 11 podaj in devet skokov v 37:33 minute.

Sijajen je bil tudi Goran Dragić v dresu Miamija. Dragić je za zmago nad Golden Statom s 122 : 105 prispeval 20 točk v 26:48 minute in je bil najučinkovitejši igralec floridske ekipe, točko manj je dosegel Tyler Herro.

Dončić z druščino si je odločilno prednost v Phoenixu priigral v zadnji četrtini, ko je bil delni izid 8 : 0 in so povedli 104 : 97. Slovenska senzacija v severnoameriški ligi NBA je igral zelo zbrano, njegov met iz igre je znašal 12 : 24, natančen je bil tudi pri prostih metih (15 : 18). Prejel pa je hud udarec v nos in začel tudi krvaveti.



Poleg njega se je izkazal tudi Tim Hardaway mlajši, ki je za zmago v Arizoni prispeval 26 točk, njegov met za tri točke pa je znašal 6 : 9. Slab večer je imel latvijski orjak Kristaps Porzingis, tekmo je končal z dvema točkama.

V domači ekipi, ki je doživela šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah, sta bila najučinkovitejša Kelly Oubre mlajši z 22 točkami in 10 skoki ter Španec Ricky Rubio, ki je prispeval 21 točk in devet podaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije