NOGOMET

Ljubljanski dvojec naskakuje vrh

Olimpija in Bravo bosta že danes igrala tekmi 10. kroga 1. SNL. V štajerskem derbiju remi ni rešitev za Maribor in Celje.
Fotografija: Olimpijin vratar Nejc Vidmar se je uveljavil pri Domžalah. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Olimpijin vratar Nejc Vidmar se je uveljavil pri Domžalah. FOTO: Leon Vidic

Drevišnji uvodni tekmi 10. kroga 1. SNL, derbija Ljubljanske kotline v Domžalah in v Stožicah, lahko vsaj za 24 ur prineseta tri vodilne na lestvici. Radomljani gostijo Bravo, zeleno-beli Domžalčane. S polnim izkupičkom Ljubljančanov bi Koper dobil družbo na prvem mestu, a bi imel tudi dve tekmi manj. Že jutri je lahko znova sam vodilni: na Bonifiki gostuje Aluminij, še prej Mura v Sežani, večerna tekma pa bo pripadla štajerskemu derbiju.

Domžale: Kalcer Radomlje – Bravo (danes, sodnik Martin Matoša, 17.00): Radomljani se po odličnem štartu že sprašujejo, kje so nesrečno ostali brez točk. Dve so izgubili prav v Spodnji Šiški v prvem dvoboju, v katerem so bili Šiškarji še v ogrevalnem obdobju. Razmere so se v dveh mesecih bistveno spremenile, gostje so izraziti favoriti.

Ljubljana: Olimpija – Domžale (Alen Borošak, 20.15): Dol, gor, poraz, zmaga. Olimpija niha, ko ne bo več, bo lahko tudi prva. Za Sava Miloševića je najpomembneje, da ima mir in da lahko brez napetosti uveljavlja svojo filozofijo, ki je umirjena: zeleno-beli na igrišču niso spektakularni, niso napadalni, a tudi ne obrambni. Nekaj vmes. Predvsem zaradi tega, ker nimajo igralca s presežno vrednostjo, imajo pa trenutno najbolj izstopajočega Almedina Ziljkića. Še vedno pa je Olimpija brez klasičnega napadalca. Na dolgi rok se ne bo izšlo. Domžalčani lažje dihajo, v Stožicah pa jo radi zagodejo.

Sežana: CB24 Tabor – Mura (četrtek, Dragoslav Perić, 15.00): Bolj kot za sproščene Sežančane po dveh zmagah pod taktirko Dušana Kosića je tekma pomembna za Sobočane, ki morajo zmagovati, da bi držali korak s tekmeci pred njimi. Ante Šimundža se zaveda, kako zahtevno se bo bojevati na dveh frontah, zato ima na voljo za slovenske razmere izjemno širok in kakovosten igralski kader. Praktično je vseeno, s kakšno enajsterico začenja tekme, »zabetonirana« je le zadnja vrsta.
Koper: Koper – Aluminij (Aleksandar Matković, 17.00): So Koprčani po prvem porazu ohranili mirnost in bodo izkoristili krizo Kidričanov, kjer visi trener Oskar Drobne, ali se bodo gostje po rekordno visokem porazu v Sežani pobrali in se oddolžili s presenečenjem? Vse je možno.

Maribor: Maribor – Celje (Dejan Balažič, 20.15): Vijolični so že naredili, kar so morali, Celjani bi še lahko: zamenjali trenerja. Agron Šalja se pod težo pritiska posameznikov znotraj kluba po nepotrebnem ukvarja s povsem banalnimi zapisi, namesto s podobo na igrišču, na katerem je učinek slabši od pričakovanj. Če bodo Celjani izgubili, bo najbrž že bivši. Maribor je v Celju s preobratom prišel do prve zmage in edine, v kateri je Simon Rožman popravil svoje taktične in kadrovske napake. Kakor koli že, v obeh taborih se s točko ne bodo zadovoljili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije