NOGOMET

Ljubljančani igrajo tudi za Mariborčane

V predzadnjem krogu prvega dela sezone v 1. SNL Olimpija gostuje v Sp. Šiški Domžalčani se ogrevajo za derbi Ljubljanske kotline.
Fotografija: Olimpija lahko v Sp. Šiški vselej računa na bučno podporo navijačev. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Olimpija lahko v Sp. Šiški vselej računa na bučno podporo navijačev. FOTO: Jure Eržen

Olimpija dve tekmi pred koncem prvega dela sezone brani dve točki naskoka pred Mariborom in ima ugoden spored. Sobota ponuja tekme 19. kroga, po katerih bo morda padel odgovor, kdo bo tretji: Aluminij ali Mura? Prvi že zgodaj popoldne odpira krog v Sežani, druga ima slabo uro pozneje derbi v Celju. Maribor zaključuje delovno soboto v Ljudskem vrtu proti Triglavu. Nedelja je rezervirana za Ljubljansko kotlino. Olimpija gostuje v Sp. Šiški, v Domžalah pa že odpisani Rudar.

Sežana: CB24 Tabor – Aluminij (sobota, sodnik Bojan Mertik, 13.00): V Sežani se je začelo. Aluminij je dobil krila za vzpon v vrh, a realne moči in razmerja sil še nihče ni mogel predvideti. Zdaj je jasno: Aluminij je zasluženo v vrhu, Tabor pa je tekmec, ki jo lahko zagode tudi boljšim.

Celje: Celje – Mura (Nejc Kajtazović, 13.50): Sobočani so trn v peti Celjanom, v prejšnji sezoni so jim v zadnji minuti vzeli Evropo, v tej so boljši v točkah s 4:1. Domači trener Dušan Kosić je v skušnjavi, tvegati mora, da bi Celje zadržal v bitki za Evropo. Napadalno Celje je voda na mlin Anteju Šimundži. Mariborčan je v najtežjem obdobju v sezoni, igralcem zmanjkuje moči in komaj čakajo na odmor. Kakšen bo, bo v veliki meri odvisno od tega, ali bosta imela glavni vlogi napadalca Amadej Maroša in Luka Šušnjara ali vratar Matko Obradović ter branilca Žiga Kous in Marin Karamarko. Pri Celju se vse vrti okoli napadalne trojke Dario Vizinger, Ivan Božić, Mitja Lotrič.

Maribor: Maribor – Triglav (Asmir Sagrković, 16.55): Eno kvoto presenečenja je Triglav že izpolnil, druga v Ljudskem vrtu bi že spadala v kategorijo znanstvene fantastike. Mariborčani so ujeli za tekmece najbolj neugodno form(ul)o: prav nič jih ne gane, če ugajajo ali ne, pomembna je le zmaga. Četudi so tekmeci za nekaj razredov slabši in za veliko milijonov evrov revnejši.
Ljubljana: Bravo – Olimpija (nedelja, Matej Jug, 13.00): Več tekem, večja je verjetnost za presenečenje, ki bi sprožilo navdušenje onstran Trojan pri vijoličnih. Na to pravilo stavijo v šišenskem taboru proti mestnemu tekmecu, ki ima na vseh igralnih položajih boljšega igralca.

Domžale: Domžale – Rudar (Slavko Vinčić, 15.00): Dva, tri ... razlike v golih. Takšnega rezultatskega izkupička se nadejajo Domžalčani, ki se lahko brez stresa ogrevajo za derbi Ljubljanske kotline v Stožicah. Zadovoljili bi se tudi s kakršno koli zmago proti organizacijsko raztresenim Velenjčanom. Ko so začeli v Velenju razpadati, je bilo denarja v blagajni še dovolj, vprašanje je, ali ga je še kaj ostalo. Glede na gospodarsko stanje velikanov v Šaleški dolini bi klub potreboval še en manjši projekt Teš.

Zdajšnje vodstvo s predsednikom kluba, podžupanom Petrom Dermolom na čelu, je vse bliže temni strani klubske zgodovine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije